Kövér László ecuadori gyereknek adományozott sporteszközöket és hangszereket

2018.11.08. 16:14

Kövér László Ecuador fővárosában, Quitóban tett hivatalos látogatása során sporteszközöket és hangszereket adományozott egy az ecuadori gyermekeket segítő alapítványnak.

A magyar házelnök az ecuadori parlament elnökének, Elizabeth Enriqueta Cabezas Guerreronak a jelenlétében átadta a magyar Országgyűlés adományait az El Sol Brilla para Todos (Mindenkire süt a nap) alapítványnak, majd a két házelnök közösen nyitotta meg a parlament sétányán felállított "Magyarország-Ecuador - a világörökség helyszínei" című fotókiállítást.

Kövér László, az Országgyűlés elnöke és Elizabeth Enriqueta Cabezas Guerrero, az ecuadori parlament elnöke megtekinti a Magyarország-Ecuador - a világörökség helyszínei című fotókiállítást Quitóban 2018. november 7-én.Forrás: MTI/Az Országgyűlés Sajtóirodája

Köszöntőjében Kövér László úgy fogalmazott: barátok közt kötelező a segítségnyújtás, és mivel mi is baráti látogatásra érkeztünk Ecuadorba, nem jöhettünk üres kézzel. A most átadott eszközökkel kívánjuk hozzásegíteni az alapítvány által támogatott rászorulókat egy minőségi élet eléréséhez.

A Mindenkire süt a nap alapítvány sport- és zeneművészeti foglalkozásokat szervez a vonzáskörzetében élő gyermekeknek, hogy a nehéz életkörülmények miatt ne kallódjanak el.

Az alapítvány emellett a megfelelő élelmiszerellátást biztosító bölcsődei programot és a fogyatékkal élőket és időseket segítő programokat működtet.

A magyar Országgyűlés sporteszközöket, hangszereket és a fogyatékkal élők élethelyzetét segítő eszközöket adományozott az ecuadori alapítványnak.

A parlament sétányán megnyitott fotókiállítás Ecuador és Magyarország UNESCO kulturális világörökségi helyszíneit mutatja be.