Angela Merkel bukása Seehofert is elmozdította

Bavarian state elections - CSU POLITICS elections state parliament #ltwby
Horst Seehofer német belügyminiszter, a Keresztényszociális Unió (CSU) elnöke.
Vágólapra másolva!
Angela Merkel pártelnöki bukását követően Horst Seehofer belügyminiszter is bejelentheti, hogy a jövőben nem kíván a Keresztényszociális Unió élén tevékenykedni. Úgy tűnik, hogy a CDU elnökének a meggyengülése magával ránthatja a testvérpárt vezetőjét is.
Vágólapra másolva!

Horst Seehofer rövidesen lemond a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) elnöki tisztségéről - írta a Die Zeit. Horst Seehofer a környezetéből származó információk alapján pártja hét végi vezetőségi ülésén ismerteti döntését, miszerint befejezi 2008-ban kezdett pártelnöki munkáját, de megtartja a belügyminiszteri pozíciót a szövetségi kormányban.

Horst Seehofer német belügyminiszter, a Keresztényszociális Unió (CSU) elnöke távozhat pártja éléről Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Peter Kneffel

Döntését nagyban befolyásolta Angela Merkel kancellár azon elhatározása, hogy pártja, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) decemberi kongresszusán nem pályázza meg ismét az elnöki tisztséget, és legkésőbb a ciklus végén távozik a politikából. Mindez azt jelenti, hogy Merkel bukása magával rántotta Seehofert is.

Angela Merkel visszavonulásának bejelentése után Horst Seehofer felszabadult,

és így már képes "elengedni" a pártelnökséget - fogalmazott egy bizalmasa, hozzátéve: a politikus "nagyon megkönnyebbült, mióta tudja, hogy nem Merkel férfitemetőjében végzi".