Manfred Weber csúcsjelöltté választása kedvezőbb lenne a magyar kormány számára

Manfred Weber
Leader of the centre-right European People's Party (EPP) Manfred Weber is pictured during a meeting of the EPP Group "New Fairness Troughout Europe" in Vienna, on September 6, 2018. / AFP PHOTO / APA / HANS PUNZ / Austria OUT
Vágólapra másolva!
Farkas Örs politológus az M1 aktuális csatorna vendége volt, ahol az Európai Néppárt csúcsjelölti választásáról beszélt. A szakértő beszélt arról, hogy ki lenne a megfelelő jelölt a kormány számára, de megemlítette azt is, hogy a pártban Soros György emberei közül is ül pár.
Vágólapra másolva!

Farkas Örs politológus az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában azt mondta, hogy bár a magyar kormány számára kedvezőbb lenne, ha a Manfred Webert választanák meg az Európai Néppárt csúcsjelöltjének, a jelöltnek a Néppárt liberális szárnyának is meg kell felelnie.

A szakértő annak kapcsán beszélt minderről, hogy csütörtökön Helsinkiben tartják a Néppárt kongresszusát, ahol megválasztják az EPP jelöltjét az Európai Bizottság elnöki posztjára.

Farkas Örs közlése szerint a Néppárt tagpártjainak egy része, például a luxemburgi vagy a skandináv pártok

inkább liberálisok és csak nevükben kereszténydemokraták.

Ezeket képviseli a finn Alexander Stubb, aki Soros Györggyel is összefüggésbe hozható, és a Fidesz kizárását szorgalmazza az EPP-ből – tette hozzá.

Manfred Weber, a bajor CSU politikusa Forrás: AFP/Hans Punz

Arról is szólt, hogy az európai kereszténydemokrata pártok kizárólag a baloldal felé nyitottak és ez jellemzi az Európai Néppártot is.