Csak a határnál lehet megállítani az Amerika felé tartó karavánt

Horizontal UN GENERAL ASSEMBLY US President Donald Trump addresses the 73rd session of the General Assembly at the United Nations in New York September 25, 2018. / AFP PHOTO / TIMOTHY A. CLARY
Donald Trump
Vágólapra másolva!
Óriási problémát jelent az Egyesült Államok számára az ország felé tartó migránskaraván. Magyarics Tamás Amerika-szakértő szerint elvi kérdésről van szó, a demokraták között is van olyan, aki megfékezné az illegális bevándorlást.
Vágólapra másolva!

Ezt Magyarics Tamás Amerika-szakértő mondta az M1 aktuális csatornán hétfőn.

Miután Donald Trump korlátozta a Hondurasba, El Salvadorba és Guatemalába jutatott állami támogatásokat, a Közép-Amerikai régióból több ezren indultak az Egyesült Államok felé – fűzte hozzá.
A szakértő szerint a most érkező pár ezer ember nem változtatja meg az amerikai társadalom összetételét, érkezésük inkább elvi kérdéseket vett fel.

Donald Trump ugyanis a programjában egyértelműsítette, hogy meg akarja szüntetni az illegális bevándorlást, az országban illegálisan tartózkodókat pedig ki fogja toloncolni.

Donald Trump Forrás: AFP//Timothy A. Clary

Az elnöknek korlátozott lehetőségei vannak az illegális migráció megállítására, például súlyosabban büntetheti az illegális bevándorlókat dolgoztatókat, megerősítheti a határrendészetet, akár a katonaság bevonásával, illetve szigoríthatja a vízumkiadást – sorolta Magyarics Tamás.

Épül a 35 km-es drótkerítés az amerikai-mexikói határon Forrás: AFP/Public Domain/Alexandra Minor

A szakértő úgy értékelte, hogy az illegális bevándorlás elutasítása inkább a republikánusokra jellemző, míg a demokraták még mindig a népek olvasztótengelyeként tekintenek az Egyesült Államokra.