Antiszemitizmus-elleni különórákat akarnak a muszlim migránsoknak

antiszemitizmus
Vágólapra másolva!
Németországban egyre nagyobb problémát jelent az antiszemitizmus a folyamatosan érkező muszlim bevándorlók miatt, ezért a Németországi Zsidók Központi Tanácsa különórákon oszlatná el zsidókkal szembeni negatív előítéleteket – írja a 888.hu.
Vágólapra másolva!

Abraham Lehrer, a szervezet alelnöke szerint a migránsok körében uralkodó antiszemitizmus egyre nagyobb problémát fog okozni, amint letelepednek Németországban. Ezért azt szeretnék elérni, hogy a muszlim bevándorlóknak különóra kelljen járniuk, ahol a zsidókkal szembeni negatív előítéleteiket oszlatnák el, de a demokráciáról és a nőkkel való bánásmódról is tanulnának.

Forrás: Getty Images/2004 Getty Images/Abid Katib

–mondta az alelnök hozzátéve: ha ezek az emberek már nem csak a munkára és a lakhatásra fognak gondolni, ezen gondolatok nyíltan meg fognak jelenni. Ahhoz, hogy ezt megelőzzük,

integrációs kurzusokra van szükség.

Lehrer gondolatait a kristályéjszaka, más néven novemberi programok évfordulóján osztotta meg. A kristályéjszaka 1938. november 9-10-én központilag megszervezett és irányított zsidóellenes erőszakhullám volt az akkori náci Németországban. A kristályéjszaka elnevezést a zavargások következményeként betört kirakatok szilánkdarabjairól kapta.