Meghalt egy búvár, aki túlélőket keresett az indonéz repülő roncsai között

Indonézia, repülőgép, baleset, feketedoboz
Karawang, 2018. november 1. Az indonéz Lion Air légitársaság tengerbe zuhant utasszállító repülőgépének egyik feketedoboza, miután az indonéziai nemzeti katasztrófavédelmi ügynökség, a BASARNAS tagjai felszínre hozták a Jávai-tengerből, Karawang közelében 2018. november 1-jén. Három nappal korábban a Lion Air Boeing 737-800 típusú utasszállító gépe a tengerbe zuhant kevéssel a felszállás után. A belföldi járat Jakartából a Szumátra melletti Bangka szigetére indult, a fedélzeten 189 ember tartózkodott. A mentőcsapatok Jakartától 70 kilométerre, keletre találtak rá a repülőgép roncsaira, valószínűleg senki sem élte túl a balesetet. MTI/EPA/Bagus Indahono
Vágólapra másolva!
Meghalt egy búvár a hétfőn tengerbe zuhant indonéz repülőgép maradványai és a katasztrófa áldozatai utáni kutatás közben.
Vágólapra másolva!

A 48 éves indonéz férfit eszméletlenül találták a vízben, és már nem tudták megmenteni. A haditengerészet egyik tisztje szerint elképzelhető, hogy a búvár lemerülésekor nem megfelelően hajtotta végre a koponyaűri nyomás csökkentését (dekompresszió).

A kutatók csütörtökön megtalálták a gép repülési adatait rögzítő feketedobozt, de a pilótafülkében elhangzó beszélgetést rögzítőt nem, pénteken pedig megkerült az egyik futómű.

Az egyik feketedoboz Forrás: MTI/EPA/Bagus Indahono

A Lion Air légitársaság Pangkal Pinang bányavárosba tartó gépe 189 emberrel a fedélzetén hétfőn 13 perccel az után zuhant a tengerbe, hogy felszállt a jakartai repülőtérről.

A tengerfenék 30 méter mély, de az erős áramlatok és a közeli energiavezetékek nehezítik a kutatást.

A Boeing 797 MAX típusú gépet az indonéziai légitársaság augusztusban állította forgalomba.