Tovább kutatnak a lezuhant indonéz repülőgép másik feketedoboza után

Tanjung Karawang, 2018. október 29. Az indonéziai nemzeti katasztrófavédelmi ügynökség, a BASARNAS tagjai gyűjtik az indonéz Lion Air légitársaság utasszállító repülőgépének tengerből kihalászott maradványait Tanjung Karawang kikötőjében 2018. október 29-én. A belföldi viszonylatban közlekedő gép Jakartából a Szumátra melletti Bangka szigetre tartott. A légitársaság szóvivője elmondta: mindössze 13 perccel a felszállás után elvesztették a kapcsolatot a Boeing 737-800 típusú géppel. A tengerbe zuhant repülőgép fedélzetén 178 felnőtt utas, egy gyerek és két csecsemő utazott, a személyzet héttagú volt. MTI/EPA/Bagus Indahono
Vágólapra másolva!
Folytatták a kutatást a búvárok a héten a tengerbe zuhant indonéziai repülőgép másik feketedoboza után.
Vágólapra másolva!

A kutatók korábban megtalálták az egyik feketedobozt a gép roncsai között, de a nyomozók szerint a gép becsapódásakor súlyosan megrongálódott, és azt sem tudták megállapítani, hogy az első vagy a hátsó dobozt találták-e meg.

Az indonéziai nemzeti katasztrófavédelmi ügynökség, a BASARNAS tagjai gyűjtik az indonéz Lion Air légitársaság utasszállító repülőgépének tengerből kihalászott maradványait Tanjung Karawang kikötőjében Forrás: MTI/EPA/Bagus Indahono

Az elsődleges vizsgálati eredményeket 30 nap múlva teszik közzé.

Eddig egy utast tudtak a maradványok alapján azonosítani.

A Lion Air légitársaság Pangkal Pinang bányavárosba tartó gépe 189 emberrel a fedélzetén hétfőn 13 perccel azután zuhant a tengerbe, hogy felszállt a jakartai repülőtérről.

A tengerfenék 30 méter mély, de

az erős áramlatok és a közeli energiavezetékek akadályozzák a kutatási munkákat.

A Boeing 797 MAX típusú gépének ez volt az első balesete, az indonéziai légitársaság által üzemeltetett gépet augusztusban állították forgalomba.