A pittsburghi mészáros nem érzi magát bűnösnek

crime Horizontal
This image widely distributed by US media on October 27, 2018 shows a Department of Motor Vehicles (DMV) ID picture of Robert Bowers, the suspect of the attack at the Tree of Life synagogue during a baby naming ceremony in Pittsburgh, Pensylvania. - Eleven people were killed and six injured in a Pittsburgh synagogue shooting, the city's public safety director Wendell Hissrich said, an attack the FBI is investigating as a federal hate crime. Authorities confirmed the suspect in custody was Robert Bowers, whose actions Scott Brady, the US attorney for Pennsylvania's Western District, said "represent the worst of humanity." (Photo by - / - / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Vágólapra másolva!
Nem vallotta bűnösnek magát bírósági meghallgatásán az az amerikai férfi, aki október 27-én 11 embert megölt az Élet Fája nevű pittsburghi zsinagógában.
Vágólapra másolva!

A 46 éves Robert Bowers keveset beszélt pittsburghi bíróságon, csak annyit mondott:

Robert Bowers Forrás: AFP/-

Mivel a lövöldözés során tűzharcba keveredett a rendőrökkel és megsebesült, tolószékben, bekötött karral jelent meg a bíróságon.

AZ Élet Fája nevű pittsburghi zsinagógában elkövetett támadást

az amerikai hatóságok az Egyesül Államok története legsúlyosabb antiszemita merényletének nevezték.

Bowers rögtön a letartóztatása után közölte: azt akarta, hogy minden zsidó haljon meg.

A 11 áldozat temetése kedden kezdődött meg, hat sebesültet még kórházban ápolnak.

Az intézmény szerdai jelentése szerint felépülésük lassú folyamat lesz.

Donald Trump elnök és a first lady, Melania Trump kedden Pittsburghbe látogatott, ahol lerótta kegyeletét a zsinagógában, és felkereste a kórházban a sebesülteket is. Az elnök kíséretében volt a lánya, Ivanka, a veje és tanácsadója, az egyébként zsidó származású, Jared Kushner és Steve Mnuchin pénzügyminiszter is.