Vonuló migránsok Spanyolországban: nő vagy gyerek alig van közöttük - videó

kerítés
Would-be immigrants stand atop a boarder fence separating Morocco from the north African Spanish enclave of Melilla on October 22, 2014, following a morning assault on the boarder in an attempt to cross into Spain. The flow of migrants scrambling to reach Spain's north African territory Melilla is at double the rate of last year, an official said on October 21 as he defended police after a video showed abuse by border guards. The head of the Spanish government delegation in the territory, Abdelmalik El Barkani, said the number of attempts by desperate migrants to scale the seven-metre (23-foot), triple-layer fence separating Melilla from Morocco has surged in 2014. AFP PHOTO/ BLASCO AVELLANEDA
Vágólapra másolva!
A Migrant Project nevű, illegális migráció elleni szervezet szerint legkevesebb 40 ezer nigériai migráns van már Spanyolországban. Ennek oka az, hogy a Líbián keresztül vezető migránsvonulási útvonal már nem biztonságos sem az embercsempészeknek, sem a menekülteknek.
Vágólapra másolva!

Csak októberben több mint 10 ezer migráns érkezett Spanyolországba. Egy ideje ugyanis a marokkói-spanyol határ felé áramlanak a migránsok. A szárazföldi határon levő Melillát már elözönlötték. Rendszeresek az erőszakos határátlépések.

Melilla és a migránsok Forrás: AFP/Blasco Avellaneda

Fontos tény az is, hogy 2018 szeptemberéig majdnem 90 ezer migráns érkezett Európába a marokkói-spanyol tengeri útvonalon. A migránsok jelentős mértékben Nigériából érkeztek. Ami az alábbi videón megdöbbentő, hogy a percekig áramló tömegben egyetlen gyerek vagy nő sincs, csak férfiak.

Közben fontos tény az is, hogy a befogadó szocialista spanyol kormány lassan a csőd felé kormányozza Spanyolországot. Rengeteg pénzbe kerül ugyanis a migránsok ellátása.