Öngyilkos merénylő robbantott a legnagyobb afganisztáni börtönnél

2018.10.31. 06:13

Öngyilkos merényletet követtek el szerdán a legnagyobb afganisztáni börtön, a kabuli Puli-Sarki mellett. Legkevesebb hat ember halálát okozták, nyolcan megsebesültek – közölték tisztségviselők. A halottak között három, a sebesültek között pedig négy rendőr van.

A gyalogos merénylő börtönalkalmazottak kisbusza mellett robbantotta fel magát, mielőtt az autó a biztonsági ellenőrzés után behajthatott volna az intézmény területére – mondta a belügyminisztérium szóvivője.

Rendfenntartók helyszínelnek a legnagyobb afganisztáni börtönnél, a kabuli Puli-Sarkinál, ahol felrobbantotta magát egy gyalogos merénylő egy börtönalkalmazottakat szállító kisbusz mellettForrás: MTI/AP/Maszúd Hoszaini

Egy helyi honlap szerint a buszban a több női alkalmazott ült.

A hatalmas börtönben több száz rabot őriznek, köztük több tálib lázadót. Egyelőre semmilyen szervezet nem jelentkezett a merénylet elkövetőjeként.

Legutóbb hétfőn robbantotta fel magát egy öngyilkos merénylő Kabulban a Független Választási Bizottság székháza előtt, akkor egy ember halt meg, és a merénylő hat társa megsebesült.