Feszítővassal verték félholtra, mert kritizálta a vallást

Vágólapra másolva!
A 30 éves skót, egykori ketrecharcos Euen Frasert egy feszítővas szerű fém rúddal verték véresre egy vallási vita után. Most poszttraumatikus stressz szindrómában szenved és teljesen megváltozott az élete a brutális támadás óta - olvasható a Thescottishsun oldalán.   
Vágólapra másolva!

Ahogy az egykor 102 kilógrammot nyomó, Dundeeból származó skót harcművész elmesélte az esetet, kiszállt egy taxiból, majd lépéseket és egy erős csattanást hallott. Óriási fájdalmat érzett a fejében, majd összeesett. Otthagyták a saját vértócsájában feküdve, kábultan.

- tette hozzá.

A brutálisan megvert skót férfi egy barátjával töltötte az estét, utána intette le a sárga taxit. Visszaemlékezése alapján a sofőr muszlim hátteréről beszélgettek, és a sofőr szemlátomást ideges lett, amikor a brit fiatalember elmondta, hogy ő ateista. Azzal érvelt, hogy a vallás az egész történelem során szerepet játszott háborúk és halálok előidézésében.

Majd azzal érvelt a skót építészhallgató, hogy inkább a tudomány felelős az evolúcióért, mint a vallás, ami szintén nem tetszett a sofőrnek.

Kiszállt az autóból arra számítva, hogy a taxi továbbmegy, ekkor törték be a fejét és verték péppé. Valahogy bebotorkált a lakásába, majd a konyhában összeesett.

Fraser szerint akkor is ütötte őt a taxisofőr, amikor már eszméletlenül feküdt a járdán.

Euan Frasernek véraláfutásosak lettek a bordái, valamint a válla, arca és az agya is megsérült. Körülbelül egy hetet volt kórházban, az orvosi költségek kiegyenlítésére a barátaitól kellett kölcsönkérnie 4000 fontot.

A kórházban a mentálhigiénés osztályon kezelték, miután öngyilkossággal kapcsolatos gondolatai támadtak. A kórházi költségeket megtérítették neki, plusz 2500 font kártérítést is kapott az ausztrál kormány közreműködésével.

A lelki sérülés azonban úgy tűnik, hogy maradandó.

Amikor Euan az eset után néhány héttel hazautazott a családjához, éppen csak hogy tudott valamit beszélni. Saját bevallása szerint mentálisan sérült maradt, poszttraumatikus stressz szindrómában szenved, gyakran vannak rémálmai és teljesen megtört az önbizalma.

A melbourne-i rendőrség szóvívője azt mondta, hogy vizsgálják a támadás körülményeit, de a támadót nem sikerült azonosítani, a nyomozás folytatódik.