Feszítővassal verték félholtra, mert kritizálta a vallást

2018.10.31. 11:12

A 30 éves skót, egykori ketrecharcos Euen Frasert egy feszítővas szerű fém rúddal verték véresre egy vallási vita után. Most poszttraumatikus stressz szindrómában szenved és teljesen megváltozott az élete a brutális támadás óta - olvasható a Thescottishsun oldalán.   

Ahogy az egykor 102 kilógrammot nyomó, Dundeeból származó skót harcművész elmesélte az esetet, kiszállt egy taxiból, majd lépéseket és egy erős csattanást hallott. Óriási fájdalmat érzett a fejében, majd összeesett. Otthagyták a saját vértócsájában feküdve, kábultan. 

Még soha nem láttam ennyi vért. Nagyon meg voltam ijedve. Az arcomat 12 öltéssel kellett összevarrni, néhány bordám eltörött, a vállam kificamodott és az agyam is bevérzett. 

 - tette hozzá. 

A brutálisan megvert skót férfi egy barátjával töltötte az estét, utána intette le a sárga taxit. Visszaemlékezése alapján a sofőr muszlim hátteréről beszélgettek, és a sofőr szemlátomást ideges lett, amikor a brit fiatalember elmondta, hogy ő ateista. Azzal érvelt, hogy a vallás az egész történelem során szerepet játszott háborúk és halálok előidézésében. Nem tetszett neki, amikor kifejeztem a véleményemet. Elkezdett prédikálni nekem a vallásáról. 

Majd azzal érvelt a skót építészhallgató, hogy inkább a tudomány felelős az evolúcióért, mint a vallás, ami szintén nem tetszett a sofőrnek. Próbáltam témát váltani, de csak folytatta és egyre idegesebb lett. 

Kiszállt az autóból arra számítva, hogy a taxi továbbmegy, ekkor törték be a fejét és verték péppé. Valahogy bebotorkált a lakásába, majd a konyhában összeesett. Fraser szerint akkor is ütötte őt a taxisofőr, amikor már eszméletlenül feküdt a járdán.Euan Frasernek véraláfutásosak lettek  a bordái, valamint a válla, arca és az agya is megsérült. Körülbelül egy hetet volt kórházban, az orvosi költségek kiegyenlítésére a barátaitól kellett kölcsönkérnie 4000 fontot. 

A kórházban a mentálhigiénés osztályon kezelték, miután öngyilkossággal kapcsolatos gondolatai támadtak. A kórházi költségeket megtérítették neki, plusz 2500 font kártérítést is kapott  az ausztrál kormány közreműködésével. A lelki sérülés azonban úgy tűnik, hogy maradandó. 

Amikor Euan az eset után néhány héttel hazautazott a családjához, éppen csak hogy tudott valamit beszélni. Saját bevallása szerint mentálisan sérült maradt, poszttraumatikus stressz szindrómában szenved, gyakran vannak rémálmai és teljesen megtört az önbizalma. Teljesen megváltozott az életem. Sokszor ébredek síkítva és kiabálva éjszakánként. Folyamatosan átélem a fejemben, hogy mi történt. Soha többé nem leszek már ugyanaz. 

A melbourne-i rendőrség szóvívője azt mondta, hogy vizsgálják a támadás körülményeit, de a támadót nem sikerült azonosítani, a nyomozás folytatódik.