Euró tízezreket keres Brigitte Macron szépségszakértője

Brigitte Macron
Vágólapra másolva!
Úgy látszik, hogy a bukott francia szocialista politikusok szeretik jól megfizetni a személyes körükhöz tartozó, esztétikai megjelenésükhöz nagymértékben hozzájáruló, végül is fontos szolgáltatást nyújtó alkalmazottakat. Francois Hollande például a fodrászának havi mintegy 10 ezer eurót (3,5 millió forint) fizetett.
Vágólapra másolva!

Egy bizalmas, a francia elnöki hivatal köreiből származó információ szerint pedig Brigitte Macron, a bukott szocialista politikusból átavanzsált ateista áldemokrata Emmanuel Macron elnök feleségének saját, mondjuk így, szépségszakértője van. Feladata, hogy segítse az elnök feleségét a mindennapi megjelenés esztétikailag meglehetősen rögös útjain. Mindenhova elkíséri a Macronnál 24 évvel idősebb, 7 unokás francia „first ladyt”, és ezért a munkáért a már jól bevált 10 ezer euró körüli fizetést kapja. Ezenfelül alkalmi prémium is megilleti egy-egy éjszakai televíziós fellépés vagy rendezvény miatt. Természetesen horribilis összegről van szó. Ennél egy francia parlamenti képviselő is kevesebbet visz haza általában.

Brigitte Macron Forrás: --

Ugyanakkor az elnöki hivatal szóvivője szerint a szakértő rászolgál erre a jövedelemre, mert mindig rendelkezésre áll, akár belföldön, akár külföldön veszi igénybe a szolgáltatásait Brigitte Macron.

Természetesen mind Hollande fodrászát, mind Macron feleségének szakértőjét a francia adófizetők euróiból fizették.