Elérhetetlenné vált a pittsburghi merénylő által is látogatott szélsőséges weboldal

Vágólapra másolva!
Elérhetetlenné vált a pittsburghi zsinagógai lövöldözés elkövetője által is látogatott, szélsőjobboldali aktivisták és fajvédők körében népszerű Gab.com közösségi médiaportál hétfőn, miután az internetszolgáltató 24 órát adott a költözésre.
Vágólapra másolva!

Az oldalt az Apple és a Google már évek óta tiltotta, a merénylet után pedig a PayPal is csatlakozott hozzájuk.

- áll az oldal üzemeltetői által kiadott közleményben. Azt is írták, hogy a feltételezett merénylő egyedül saját maga a felelős a cselekedetéért. Andrew Torba, a Gab.com tulajdonosa azt mondta, egy eszmét nem lehet megállítani.

A merénylet után a honlapon, amely magát egyébként egy szólásszabadságot képviselő alternatívaként reklámozta, elhatárolódtak a bűncselekménytől,

a merénylő, Robert Bowers, fiókját az üzemeltetők felfüggesztették és értesítették az FBI-t is.

Bowers korábban számos, gyalázkodásokkal és összeesküvés-elméletekkel kevert uszító hangvételű antiszemita bejegyzést posztolt az oldalon.

A pittsburghi Élet Fája Zsinagógában Bowers szombat reggel tizenegy embert lőtt agyon. Bowerst a rendőrök meglőtték és elfogták, sérülései miatt pedig kórházban ápolják. Hétfőn jelenik meg először a bíróságon. Az igazságügyi szervek tájékoztatása szerint 29 vádpontban emelhetnek vádat ellene, és halálbüntetést is kaphat.