Nyilvánosságra hozták a pittsburghi áldozatok nevét

Pittsburgh, lövöldözés, zsinagóga
A woman arrives to place flowers on October 28, 2018 outside of the Tree of Life Synagogue after a shooting there left 11 people dead in the Squirrel Hill neighborhood of Pittsburgh on October 27, 2018. - A man suspected of bursting into a Pittsburgh synagogue during a baby-naming ceremony and gunning down 11 people has been charged with murder, in the deadliest anti-Semitic attack in recent US history. The suspect -- identified as a 46-year-old Robert Bowers -- reportedly yelled "All Jews must die" as he sprayed bullets into the Tree of Life synagogue during Sabbath services on Saturday before exchanging fire with police, in an attack that also wounded six people. (Photo by Brendan SMIALOWSKI / AFP)
Vágólapra másolva!
Nyilvánosságra hozták az amerikai hatóságok annak a 11 embernek a nevét, akiket agyonlőtt egy fegyveres szombat reggel a pittsburghi Élet Fája Zsinagógában, az Egyesült Államokban.
Vágólapra másolva!

Nyolc nő és három férfi halt meg. Közöttük volt egy házaspár, Bernice és David Simon, valamint egy testvérpár is, Cecil és David Rosenthal. Az 54 éves David Rosenthal volt a legfiatalabb az áldozatok közül, a legidősebb pedig a 97 éves Rose Mallinger.

Rajtuk kívül meghalt Joyce Feinberg, Richard Gottfried, Jerry Rabinowitz, Daniel Stein, Melvin Wax és Irving Younger.

Egy nő virágot rak le a zsinagóga elé Forrás: AFP/Brendan Smialowski

A gyilkos, a 46 éves Robert Gregory Bowers AR-15-ös félautomata karabéllyal és három kézifegyverrel támadta meg az imaházat. Ő maga életben van, a rendőrök meglőtték és elfogták, sérülései miatt kórházban ápolják.

Hétfőn jelenik meg először a bíróságon, az igazságügyi szervek tájékoztatása szerint 29 vádpontban emelhetnek vádat ellene, és akár halálbüntetést is kaphat.

Vasárnap a hatóságok a vádemeléshez szükséges dokumentumokat is közzétették, amelyek szerint a kórházban Bowers közölte egy rendőrrel: "azt akarja, hogy minden zsidó haljon meg, mert a zsidók népirtást követnek el az ő népe ellen". A hatóságok szerint Bowers korábban nem került összeütközésbe a törvénnyel, és úgy gondolják, hogy

a tömeggyilkosságot egyedül hajtotta végre, nem volt tettestársa.

Bill Peduto, Pittsburgh polgármestere úgy nyilatkozott, hogy ez volt a város történetének legsötétebb napja.