Német közgazdász: Iszlám hatalomátvétel készül Európában

Muszlimok London
LONDON, UNITED KINGDOM - APRIL 15: People visit London Muslim Lifestyle Show at Olympia in London, England on 15 April 2017. The event brings many highlights of muslim culture including products and services from around the globe, browse and buy from over 150 stalls. Tolga Akmen / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
Thilo Sarrazin "Németország felszámolja önmagát" című, nem titkoltan provokatív könyve mára már minden idők egyik legkeresettebb könyvévé vált Németországban. A szerző legújabb alkotása ismét komoly vitát kavart, ami nem meglepő, hiszen témája az iszlám, amely az SPD, vagyis a német szociáldemokrata párt egykori politikusa szerint hatalomátvételre készül Európában – hangzott el az M5 "Ez itt a kérdés" című műsorában.
Vágólapra másolva!

A német közgazdász, egykori pénzügyi szenátor új könyvének címe már önmagában figyelemfelkeltő: „Ellenséges hatalomátvétel". A mű az iszlám vallás európai térhódításáról, és az azzal járó társadalmi konfliktusokról szól.

Sokak tiltakozása ellenére az író úgy gondolja, az országnak azért van szüksége erre a könyvre, hogy szembenézzen egy közelgő nagy problémával. A könyv állítása szerint ugyanis két-három generáció, azaz ötven-hetven év múlva, Németországban az iszlám kultúra, értékrend és stílus veheti át a hatalmat.

A közmédia helyszíni tudósítója exkluzív interjút készített a szerzővel a Frankfurti Könyvvásáron. A beszélgetés zaklatott körülmények között készült, mivel Thilo Sarrazin, az őt érő támadások és fenyegetések miatt, állandó biztonsági védelem alatt áll.

Muszlim felsőbbrendűség

Thilo Sarrazin elmondta: az iszlám nem pusztán vallás, hanem egyben politikai ideológia is, hasonló ahhoz, amilyen a kommunizmus volt.

„A politikai ideológia és a vallás együttese sajátos módon formálja az iszlám hívőket.

A Koránból egyértelműen levezethető, hogy az ideológia milyen irányban igyekszik formálni a híveket" – vélekedett.

Sarrazin szerint hatalomátvételre készül Európában az iszlám Forrás: AFP/Anadolu Agency/Tolga Akmen

A Koránból fakadóan meghatározhatók a muszlimok alapvető jellegzetességei. A muszlimok a többi embertől felsőbbrendűnek érzik magukat, hiszen a többieket hitetlennek tartják. Emiatt megtehetik, hogy másoktól kevesebbet dolgozzanak. Nem véletlen, hogy az iszlám országok elmaradottak – nyilatkozta a szerző.

Többségi városnegyedek

A nők a társadalmukban egy alsóbbrendű csoport tagjai, teljes mértékben a férfiaktól függnek, fiatalon házasodnak és sok gyermeket hoznak a világra.

Az iszlám e tekintetben kulturálisan és civilizációs szempontból is elmaradott, ugyanakkor demográfiailag nagyon erős

- hangsúlyozta.

Thilo Sarrazin arról is beszélt, hogy Berlinben és Bécsben már ma is vannak olyan városrészek, ahol a frissen beiskolázott gyerekek körében a muszlimok aránya meghaladja az ötven százalékot. „Nem szabad továbbá arról sem megfeledkezni, hogy őshonos európai társadalmak körében a születési arányok generációról generációra folyamatosan csökkennek" – közölte.