További 800 katonát vezényel az amerikai kormány a mexikói határra

Vágólapra másolva!
Amerikai vezetők arról tájékoztatták csütörtökön az AFP francia hírügynökséget, hogy a Pentagon további mintegy 800 katonát vezényel a mexikói határra, miközben a Hondurasból elindult bevándorlók tovább haladnak az Egyesült Államok felé.
Vágólapra másolva!

A reguláris hadsereg katonái, akiket várhatóan az ország több katonai támaszpontjáról irányítanak a határra, a Nemzeti Gárda tavasz óta már ott állomásozó több mint 2000 tartalékosához csatlakoznak.

– mondták a nevük elhallgatását kérő illetékesek.

Az erősítés tagjai között orvosok és mérnökök is lesznek, és főként logisztikai támogatást és felszerelést visznek magukkal, közöttük sátrakat és járműveket.

– írta csütörtök reggel Twitter-oldalán Donald Trump amerikai elnök.

Az amerikai elnök áprilisban jelentette be, hogy a déli határra küldi a Nemzeti Gárda akár 4000 tagját.

A térségbe 2000 katonát irányítottak, ahol a határőrök tehermentesítését segítik.

Az amerikai hadsereg tartalékos hadtestét, a Nemzeti Gárdát már 2010-ben Barack Obama parancsára, illetve 2006 és 2008 között George Bush elnökére a határra vezényelték. Minden alkalommal a szolgálatuk körülbelül egy évig tartott.

A növekvő fáradtság ellenére a több ezer fős migránskaraván csütörtökön folytatta az útját az Egyesült Államok felé a dél-mexikói Mapastepecből, amely még 3000 kilométernyire fekszik a határtól.