45 gyerek és egy terhes tanárnő kapta el a kanyarót egy ukrajnai iskolában

kombinált, kanyaró, mumpsz és rózsahimlő elleni oltást kap egy orosz csecsemő
Vágólapra másolva!
A nyugat-ukrajnai Ruksinán karantént rendeltek el az egyik iskolában. Idén eddig 14-en haltak bele a betegség okozta szövődményekbe. 
Vágólapra másolva!

A tanítónő és nyolc gyerek kórházba került. A megbetegedettek többsége

nem volt beoltva kanyaró ellen.

Az első kanyarós beteg egy elsőosztályos kisfiú volt, aki egy másik településen fertőződött meg még szeptemberben. A betegek száma azóta meghaladta a százat. Karantént viszont csak most rendeltek el az iskolában, és nem kanyaró, hanem felső légúti fertőzések terjedésére hivatkozva - derült ki a tudósításból.

Az ukrán egészségügyi minisztérium által a héten közölt legfrissebb statisztika szerint az év eleje óta 33 937-en betegedtek meg Ukrajnában kanyaróban, közülük 20 539 kiskorú. Idén összesen

14-en haltak bele a betegség okozta szövődményekbe

- tíz gyerek és öt felnőtt -, legutóbb október 1-jén egy hároméves kisfiú Lviv megyében. A múlt héten 781 új beteget regisztráltak, köztük 564 gyereket.

Illusztráció Forrás: AFP/Ria Novosti/Igor Zarembo

Járványtani szakértők szerint a legtöbb beteg az

5-9 éves korosztályba tartozik,

közülük is azok vannak a legnagyobb veszélyben, akik nem kapták meg időben a kanyaró elleni második oltást.

A korreszpondent.net hírportál szerint területileg a nyugati országrészben lévő Ivano-Frankivszk, Kárpátalja és Lviv megyében kaptak legkevesebben kanyaró elleni védőoltást.

Kanyarójárvány miatt Ivano-Frankivszban három iskolában rendeltek el a héten tanítási szünetet, a múlt héten pedig a szintén a nyugati országrészben lévő Vinnicja megye két oktatási intézményét helyezték karantén alá.