Donald Trump riasztotta a hadsereget Soros migránskaravánja miatt

2018.10.23. 22:01

Az Egyesült Államok migránskaraván miatt mozgósította a határőrség és a hadsereg erőit, valamint csökkenti a Hondurasnak, Salvadornak és Guatemalának szánt támogatások mennyiségét is.

Donald Trump amerikai elnök ezt egy Twitter-bejegyzésben írta, amiben arra reagált, hogy Mexikó tovább engedte az Egyesül Államok határa felé a Soros szervezetek által támogatott és szervezett latinó bevándorlókból álló tömeget – írja a 888.hu.

Az amerikai elnök már a múlt héten azt mondta, hogy lezárja az Egyesült Államok déli határát, és a határhoz vezényli a katonaságot, ha Mexikó nem állítja meg a guatemalai, hondurasi és salvadori migránsokat.

Mexikó nemrég megválasztott baloldali államfője hétfőre minden komolyabb ellenállás és ellenőrzés nélkül átengedte országa határán az Egyesült Államok felé tartó illegális migránskaravánt.

Donald Trump erre reagálva bejelentette, hogy teljesítve a korábbi ígéretét, most riasztotta is az amerikai határőrséget és a hadsereget az illegális bevándorlók karavánja miatt.