Megtalálhatták Hasogdzsi holttestét a szaúdi konzul kertjében

Vágólapra másolva!
A rijádi vezetés közlése szerint mindenkit felelősségre fognak vonni, akinek bármi köze volt Dzsamál Hasogdzsi szaúdi újságíró Isztambulban elkövetett meggyilkolásához. A Sky News szerint megtalálták az újságíró holttestét.
Vágólapra másolva!

A királyság lépéseket tett annak érdekében, hogy feltárja az igazságot és megbüntesse azokat, akik elmulasztották kötelezettségeiket, illetve azokat, akiknek "közvetlen közük" volt a gyilkossághoz, "bárkik is legyenek azok" - közölte a szaúdi kormány.

Az SPA szaúdi állami hírügynökség beszámolt arról is, hogy

Szalmán bin Abdel-Azíz király fogadta rijádi palotájában a meggyilkolt újságíró több családtagját, köztük a fiát, Szalah bin Dzsamál Hasogdzsit.

A találkozón jelen volt Mohamed bin Szalmán koronaherceg is.

A szaúdi abszolút monarchiát élesen bíráló Hasogdzsi október 2-án tűnt el, miután bement az isztambuli szaúdi főkonzulátusra, hogy a közelgő esküvőjéhez szükséges dokumentumokat intézze.

Szaúd-Arábia csak szombaton ismerte be, hogy Hasogdzsi meghalt a főkonzulátus épületében. A szaúdi magyarázat szerint az újságíró dulakodás közben halt meg, török sajtóbeszámolók szerint viszont brutális módszerekkel meggyilkolták. Recep Tayyip Erdogan török államfő kedden úgy fogalmazott, hogy az újságíró halála előre eltervezett politikai gyilkosság volt.

A Sky News információi szerint az újságíró feldarabolt és eltorzult holttestét a szaúdi konzul házának kertjében találták meg.