Ukrajnában kinyírják a sajtószabadságot, de Soros nem tiltakozik ez ellen

Soros György
Vágólapra másolva!
A kijevi parlament a befolyásos Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanácshoz (RNBO) fordult azzal a kéréssel, hogy vizsgálja meg szankciók bevezetésének lehetőségét a 112 Ukrajina és a NewsOne hírtelevíziókkal szemben. A javaslatban a sugárzási engedély visszavonása is szerepel. Ennek ellenére Soros György és emberei nem tiltakoznak a sajtószabadság és a szabad véleménynyilvánítás lábbal tiprása ellen, hiszen Kijevben a bevándorláspárti spekuláns üzlettársai vannak hatalmon.
Vágólapra másolva!

Az erre vonatkozó, a hét végén hatályba lépett határozatot a parlament egy, a honlapján megjelent „lakossági” petícióra alapozva hozta, amely a két hírtévét Ukrajna-ellenes orosz propaganda terjesztésével vádolta meg - bármit is jelentsen ez - s amelyhez összegyűlt 25 ezer aláírás, így azt a törvényhozásnak napirendjére kellett tűznie.

A határozatban a törvényhozás felsorolja a javasolt büntetőintézkedéseket, amelyek között szerepel a sugárzási engedély visszavonása is.

A parlamentben október 4-én megszavazott dokumentum komoly vitákat váltott ki Ukrajnában.

Ellenzők szerint

Szerintük ez nyílt korlátozása a sajtószabadságnak és a szabad véleménynyilvánításnak.

Rámutatattak arra, hogy televíziótól sugárzási engedélyt elvileg csak bíróság vehetne el. A peres eljárások viszont hosszadalmasak - az elnökválasztás jövő márciusban lesz -, a politikai vezetés ezért meggyorsítva a folyamatot az RNBO-t hívja segítségül, hogy szüntesse meg a nemkívánatos televíziókat.

Soros György és a hozzá köthető álcivil szervezetek (Amnesty International, Helsinki Bizottság) természetesen nem tiltakoznak a vezető ellenzéki ukrán hírtévék megfélemlítése és esetleges elhallgatása ellen.

A spekulánsnak belefér a független és a kritikus média kinyírása Ukrajnában, mivel őt csak az érdekli, hogy a bábjai Kijevben hatalomba maradhassanak a jövő évi államfő- és parlamenti választások után is.

Soros György Forrás: --

Hogy közben mi lesz a szólásszabadsággal és a szabad véleménynyilvánítással, neki már mindegy.

Ahogy az Origo azt megírta, a jelenlegi ukrán vezetést már a hatalomba is Soros György és hálózata segítette.

Soros itt nem állt meg,

a kijevi kormányt a hozzá közvetlenül is köthető emberekkel pakoltatta tele.

De nemcsak a politikát hódította meg, hanem az üzleti szféra kulcspozícióit is igyekezett megszerezni.

Ennek érdekében beültette a saját embereit az egyik legnagyobb állami vállalat, a földgáz és kőolaj kitermeléssel foglalkozó Naftogaz vezetőségébe, tulajdonrészt szerzett az IT-szektorban, és komoly tervei vannak a mezőgazdaságban is.

A magyarellenességéről elhíresült Petro Porosenko államfő 2015-ben, „érdemiért” a legmagasabb állami kitüntetésben részesítette Sorost.

A bevándorláspárti tőzsdespekulánsnak tehát gazdasági és politikai érdeke Porosenko kleptokrata, autoriter kliensállamának a fennmaradása, ezért sem tiltakozik a kritikus média kivéreztetése ellen.