Kigúnyolják és provokálják a migránsok a rendőröket Párizsban – videó

2018.10.20. 12:34

Migráns fiatalok készítenek videókat a munkájukat végző rendőrökről, hátulról, titokban videózva, kigúnyolva őket. Az erről készült összeállítást a Dühös Rendőrök Egyesülete osztotta meg azzal a szándékkal, hogy felhívja a tarthatatlan helyzetükre a közvélemény figyelmét.

A felvételen rendkívül durva, nyomdafestéket nem tűrő modorban gúnyolódnak a francia rendőrökön a migránsok – írja a Sputnik.

A rendőröket eredetileg az önkéntes rendfenntartók segítségére vezényelték ki Párizs egyik jelentős részben migránsok lakta délkeleti külvárosába, Champigny-sur-Marne-be.

Ebben a negyedben a lakosság több mint 10%-a migráns és migráns hátterűekből kerül ki. Főleg fekete-afrikaiak laknak ott, de az algériai arab közösség is jelentős.A videót a Dühös Rendőrök Egyesülete osztotta meg azzal az üzenettel, hogy a videón látható jelenet mindennapos az életükben, a megosztástól azt remélik, hogy a francia lakosság ráébred arra, mi is zajlik valójában az országukban.

Francia rendőröket inzultálnak a migránsokForrás: Facebook/Association MPC

A felvételen egyébként a fiatal migránsok durván bántalmazzák az önkéntes rendfenntartókat, miközben egy normál közúti ellenőrzést próbálnak levezényelni.

Arra kérték az internet népét, hogy osszák meg minél többen a videót, mert az „nagyon igaz, valósághű és mindennapos”.