Szijjártó: Még szorosabb kapcsolat kell Ázsiával

Szijjártó Péter
Genf, 2018. február 26. A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter felszólal az ENSZ Emberi Jogi Tanácsának tavaszi ülésszakán a genfi ENSZ-palotában 2018. február 26-án. MTI Fotó: KKM
Vágólapra másolva!
A kibontakozó kereskedelmi és gazdasági háborút mindenáron el kell kerülni, mert az rendkívül negatív hatással lehet az európai gazdaságokra - mondta Szijjártó Péter Brüsszelben. 
Vágólapra másolva!

Európának az a határozott érdeke, hogy kapcsolatait még szorosabbra fűzze Ázsiával, ugyanis napjainkban egy világkereskedelmi és gazdasági háború van kibontakozóban - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter az Ázsia-Európa találkozó (ASEM) szünetében.

Szijjártó: A kereskedelmi háborút el kell kerülni Forrás: MTI/Kkm

Szijjártó Péter aláhúzta, hogy a kibontakozó kereskedelmi és gazdasági háborút mindenáron el kell kerülni, mert az rendkívül negatív hatással lehet az európai gazdaságokra. Magyarország nyitott gazdasággal rendelkező ország, ezért az az érdeke, hogy a kereskedelmi és gazdasági kapcsolatokat a lehető legkevesebb jogi vagy gazdasági akadály nehezítse - tette hozzá.

Szijjártó: Lekerült a napirendről a kötelező kvóta ügye

Jó hír, hogy a menekültek befogadásával kapcsolatban a kötelező kvóták kérdése végre lekerült a napirendről, és mindenki megértette, nem lesznek kötelező kvóták - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter hangsúlyozta, "nem lesznek, mert nem lehetnek kötelező kvóták".

Nem lehetnek, mert

közölte. "Magyarország véleménye szerint a jó megoldás továbbra is az, ha világos sorrendet állítunk fel, és annak első helyén az európai külső határok védelme szerepel" - fogalmazott Szijjártó Péter.