Merkel még mindig foggal-körömmel védi a kötelező kvótát

SÁNCHEZ, Pedro; MACRON, Emmanuel; MERKEL, Angela; JUNCKER, Jean-Claude
Brüsszel, 2018. október 17. Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök, Angela Merkel német kancellár, Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke és Emmanuel Macron francia elnök (b-j) az Európai Unió brüsszeli csúcstalálkozójának első napján, 2018. október 17-én. MTI/EPA/Olivier Hoslet
Vágólapra másolva!
Bár egyre kevesebben támogatják a kötelező kvótákat, már az EP elnöke is felszólalt ellene, és éppen ma az osztrák kancellár is ennek elvetéséről beszélt, a bukás szélén lévő német kancellár, Angela Merkel még mindig foggal-körömmel ragaszkodik hozzá. Azt mondta, hogy a kötelező kvóták rendszerének megszüntetése nem oldja meg a migrációs kérdést.
Vágólapra másolva!

Egy olyan új migrációs megközelítés, amely elveti a migránsok uniós tagországok közötti kötelező kvóták szerinti elosztásának rendszerét, nem oldja meg a migráció kérdését - mondta Angela Merkel Brüsszelben, az uniós tagországok háromnapos csúcstalálkozójának bevándorlással foglalkozó tanácskozását követen.

Együtt a bevándorláspártiak: Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök, Angela Merkel német kancellár, Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke és Emmanuel Macron francia államfő az EU-csúcson. 2018. október 17-én Forrás: MTI/EPA/Olivier Hoslet

A kancellár sajtóértekezletén kijelentette, a kvótarendszer elvetése "kicsit könnyű megoldás", amely véleménye szerint nem európai válasz.

Azt viszont nem árulta el Merkel, hogy mi lenne az európai válasz.

Vajon még több migráns befogadása?

Mint hangoztatta, nem kíván elmozdulni "a kötelező felelősségvállalástól a kötelező szolidaritás felé", amint azt a nap folyamán Sebastian Kurz osztrák kancellár javasolta.

Ahogy az Origo megírta, az osztrák kancellár kijelentette:

Angela Merkel szerint még foglalkozni kell ezzel a kérdéssel.