Embercsempészekre csaptak le Spanyolországban

Ceuta, 2018. július 26. Európába igyekvő fekete-afrikai illegális bevándorlókat felügyel egy spanyol rendőrök, miután a migránsok Marokkóból átjutottak a határkerítésen a spanyol fennhatóságú Ceutába 2018. július 26-án. Hajnalban mintegy 400 migráns szökött át a határkerítésen a Gibraltári-szorosnál levő észak-afrikai spanyol enklávéba az emberáradatot feltartóztató spanyol és marokkói biztonsági erők igyekezete ellenére. Az illegális határátlépés során legkevesebb tizenkét spanyol polgárőr és öt határsértő megsebesült. (MTI/EPA/Reduan)
Vágólapra másolva!
A spanyol rendőrség letratóztatott négy személyt, egy embercsempész hálózatot feltételezett tagjait, akik algériai migránsokat akartak Európába csempészni-jelentette az Europa Press hírügynökség.
Vágólapra másolva!

A négy feltételezett embercsempészt Ceuta szigeténél fogták el a rendőrök, közölte a spanyol rendőrség. Az embercsempészek olyan migránsokat akartak Európába hozni, akik a migránsoknak fenntartott Ceután levő ideiglenes központban voltak elszállásolva.

Embercsempészekre csaptak le a spnyol hatóságok Forrás: MTI/EPA/EFE/Reduan

A fogvatartottak között volt többek között az egyik legveszélyesebb bűnöző, akit már ismernek a rendőrök múltban elkövetett bűncselekmények és veszélyessége miatt.

A migránsoknak általában 1800-2000 eurót kellett fizetniük az Európába történő átkelésért.

Ez hajónként mintegy 26 000 euró hasznot hozott a bűnszervezetnek.