Óriási pénzeket költenek egy szélsőséges muszlim védelmére

Anjem Choudary, társadalmi aktivista, pakisztáni származású
In a picture taken on April 3, 2015 British muslim cleric Anjem Choudary poses for a photograph after attending a rally calling for muslims to refrain from voting in the 2015 general election during outside the Regents Park mosque in London. British radical preacher Anjem Choudary was charged under anti-terror laws on August 5, 2015 with inviting support for the Islamic State jihadist group. Choudary was denied bail at Westminster Magistrates court and remanded into custody to re-appear at a London court on August 28. AFP PHOTO / NIKLAS HALLE'N (Photo by NIKLAS HALLE'N / AFP)
Vágólapra másolva!
A pakisztáni származású dzsihadista prédikátort, Anjem Choudaryt 2016. szeptember 7-én öt és fél évre ítélték el, jó magaviselete és egyéb engedmények miatt azonban alig több mint két év után, a héten már szabadlábra helyezik - írja a 888.hu a Sunday Telegraphra hivatkozva.  
Vágólapra másolva!

Nem kevés összegbe kerül a radikális dzsihadista további megfigyelése, ugyanis

a brit hatóságok tudják, hogy a férfi még mindig veszélyes lehet, és nagy valószínűséggel nem hagy fel a terrorizmusra felbujtó tevékenységével.

Anjem Choudary Forrás: AFP/Niklas Halle'n

A brit adófizetőknek 2, azaz kettőmillió fontjába (mintegy 736 millió forint) kerül majd, hogy a titkosszolgálatok a lehető legszigorúbb ellenőrzés alatt fogják tartai Choudaryt.

Az imám feleségével és öt gyermekével költözhet egy külön kialakítású, a legmodernebb biztonsági berendezésekkel felszerelt családi házba.

A pakisztáni származású szélsőséges nem prédikálhat a mecsetekben, internetet sem használhat és az emberi kapcsolatait is korlátozzák.

Ezek valószínűleg a legszigorúbb feltételek, amivel egy elítéltet valaha is szabadlábra helyeztek, bármilyen szabálysértés azonnali börtönt von majd maga után.

A radikális, szélsőséges Choudaryt több mint két évvel ezelőtt azért ítélték el, mert arra biztatott Youtube videókón,

hogy követői csatlakozzanak az Iszlám Államhoz és kövessenek el terrorcselekmányeket a nyugati világ ellen.

Ahogy a 888 írja, a Choudary vezette Al-Muhajiroun titkos terrorszervezethez

2000 óta legalább 15 terrortámadás köthető,

és a London Bridge-en 2017 márciusában elkövetett terrortámadás végrehajtója, Khuram Butt is a Choudary-féle terrorsejt tagja volt.