Túszul ejtettek egy fiatal lányt a kölni főpályaudvaron

Köln, Németország, túszejtés
Travelers leave the Central Station in Cologne, western Germany on October 15, 2018. - According to the police, investigators are currently witnessing evidences that an armed man entered a pharmacy in the Cologne's central station and took hostages. (Photo by Oliver Berg / dpa / AFP) / Germany OUT
Vágólapra másolva!
A Észak-Rajna-Vesztfália tartományi rendőrség közleménye szerint a túszejtés a főpályaudvar melletti tér, a Breslauer Platz térségében történt, a helyszínre bevetési egységeket küldtek. Egy fegyveres férfi tartott fogva egy nőt egy gyógyszertárban. A rendőröknek sikerült kiszabadítaniuk a lányt, a túszejtőt pedig elfogták.
Vágólapra másolva!

Elfogták a túszejtőt

A rendőrök elfogták a fegyveres férfit, aki túszul ejtett egy tinédzser lányt a pályaudvar területén lévő gyógyszertárban. A 60 éves férfi életveszélyesen megsérült, megkezdték az újraélesztését.

Egy fiatal lány megsérült

Jelentések szerint a túsz egy tinédzser lány volt, akit a rendőröknek sikerült kiszabadítaniuk. A lány könnyebben megsérült, ezért kórházba vitték.

A rendőrség berontott a gyógyszertárba

A DW szerint a rendőrök már a gyógyszertárban vannak, és egyre több rendőr érkezik a helyszínre.

Lövéseket hallottak

Dana Regev, a DW riportere a Twitteren azt írta, két lövést lehetett hallani a pályaudvar területéről. Egyelőre nem tudni, hogy a rendőrök vagy a túszejtő lőtt.

Egy férfi ejtett túszul egy nőt

A DW riportere a helyszínen van, elmondása szerint a rendőrség időközben megerősítette, hogy

egy nőt tartanak fogva, a túszejtő pedig egy fegyveres férfi.

A rendőrség már tárgyal vele.

Korábban írtuk

Azzal kapcsolatban, hogy sajtójelentések szerint lövéseket lehetett hallani, a rendőrség hangsúlyozta, hogy nincsen ilyen információjuk, és kérik, hogy senki ne terjesszen híreszteléseket és találgatásokat, hanem várja be a hivatalos tájékoztatást.

Forrás: AFP/Oliver Berg

Hozzátették, hogy fényképek, videók, élő felvételek terjesztése az elkövető támogatása lenne, ezért ennek mellőzését is kérik.

Az Express című kölni lap szerint a túszejtés egy gyógyszertárban történt a főpályaudvar épületében.

A rendőrség szóvivője korábban azt mondta, a túszok közt legalább egy nő van, de több információjuk egyelőre nincs sem a túszok, sem a túszejtők számáról – írja a Reuters.

Forrás: AFP/Oliver Berg

A pályaudvarok biztonságáért felelős szövetségi rendőrséghez 13 óra körül jutott el, hogy egy fegyveres tartózkodik a gyógyszertárban.

Az üzletből füst áramlott ki, ezért a tűzoltókat is riasztották.

A kölni belvárosban fekvő főpályaudvart kiürítették, a környéket lezárták.