Férjhez ment Eugénia hercegnő

Windsor, 2018. október 12. Eugénia brit királyi hercegnő, András yorki hercegnek és volt feleségének, Sarah Ferguson yorki hercegnének a 28 éves lánya és újdonsült férje, a polgári származású, 30 éves Jack Brooksbank elhagyja a windsori kastély Szent György-kápolnáját a házasságkötésük után az angliai Windsorban 2018. október 12-én. (MTI/EPA/Neil Hall)
Vágólapra másolva!
Férjhez ment pénteken Eugénia hercegnő, II. Erzsébet királynő 28 esztendős unokája. Férje a polgári származású, 32 éves Jack Brooksbank.
Vágólapra másolva!

Eugénia hercegnő András yorki hercegnek,

II. Erzsébet királynő harmadik gyermekének másodszülött leánya.

Édesanyja András elvált egykori felesége, Sarah Ferguson.

Eugénia brit királyi hercegnő és újdonsült férje Jack Brooksbank megcsókolja egymást a windsori kastély Szent György-kápolnájának kapujában. Forrás: MTI/EPA/Neil Hall

Eugénia, aki angol irodalmat és történelmet tanult Newcastle egyetemén, a kilencedik a brit trónutódlási sorban, de valójában senki nem számol azzal, hogy valaha is ő lenne az Egyesült Királyság uralkodója.
Jóllehet hercegnőként és az uralkodó unokájaként jogosult a "királyi fenség" megszólításra, a királyi család hivatalos tevékenységében azonban nem vesz részt,

polgári állása van, a londoni Hauser and Wirth kortárs képzőművészeti galéria igazgatói tisztségét tölti be.

Erzsébet brit királynő és férje, Fülöp edinburghi herceg a windsori kastélyba 2018. október 12-én. Forrás: MTI/AP Pool/Alastair Grant

Eugénia és Jack Brooksbank esküvője a windsori királyi rezidencia Szent György-kápolnájában volt,

a 92 esztendős II. Erzsébet királynő és férje, a 98. évében járó Fülöp edinburghi herceg jelenlétében.

Jelen volt Vilmos herceg, Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő elsőszülött fia, az Egyesült Királyság majdani uralkodója, és öccse, Harry herceg, valamint hitveseik, Katalin és Meghan hercegnő is.

Sarah Ferguson, yorki hercegné, Eugénia édesanyja Forrás: MTI/EPA/Neil Hall

A hercegnő édesanyja, Sarah Ferguson, aki hosszú évekkel ezelőtt elvált Andrástól - de továbbra is viseli a York hercegnője címet - szintén jelen volt a ceremónián Beatrix hercegnővel, Eugénia nővérével együtt.

Eugénia édesapja, András herceg oldalán járult az oltár elé.

András yorki herceg és lánya, Eugénia hercegnő. Forrás: MTI/EPA/Neil Hall
András yorki herceg az oltárhoz vezeti lányát, Eugénia hercegnőt a windsori kastély Szent György-kápolnájában. Forrás: MTI/AP/POOL PA/Danny Lawson

Jack Brooksbank 2010-ben, egy svájci sítúrán ismerkedett meg Eugéniával, és idén januárban, nicaraguai utazásuk idején kérte meg a kezét.

Anna hercegnő Forrás: MTI/AP Pool/Gareth Fuller

A vagyonos családból származó újdonsült férj divatos - a királyi család ifjabb tagjai által is látogatott - londoni klubok és szórakozóhelyek igazgatója volt, ezzel azonban nemrég felhagyott és saját borkereskedő céget alapított.

Eugénia brit királyi hercegnő és újdonsült férje, Jack Brooksbank elhagyja a windsori kastély Szent György-kápolnáját a házasságkötésük után az angliai Windsorban 2018. október 12-én. Forrás: MTI/EPA/Neil Hall

Emellett az Oscar-díjas hollywoodi sztár, George Clooney és barátai alapította -

a Diageo brit szeszesitalgyártó óriás által tavaly egymilliárd dollárért felvásárolt - Casamigos tequilacég globális márkanagykövete.

Robbie Williams brit zenész, felesége Ayda Field amerikai színésznő és anyósa, Gwen Field Forrás: MTI/APpool/Gareth Fuller

A pénteki esküvő ugyanabban a kápolnában volt, ahol Eugénia unokabátyja, a 33 éves Harry herceg - Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő másodszülött fia - május 19-én örök hűséget esküdött amerikai menyasszonyának, a 37 éves Meghan Markle színésznőnek.

Naomi Campbell brit modell érkezik az esküvőre. Forrás: MTI/APpool/Matt Crossick

A templomban a királyi család tagjain kívül

850 vendég foglalhatott helyet, a kastély parkjában

1200, sorsolással kiválasztott szerencsés rajongó kísérhette figyelemmel a ceremóniát élő közvetítésben, Windsor utcáin pedig több ezren üdvözölték az ifjú párt, a rendkívül szeles időjárás ellenére.

Demi Moore színésznő és Eric Buterbaugh amerikai üzletember Forrás: MTI/AP Pool/Gareth Fuller

Az esküvőn Vilmos és Katalin középső gyermeke,

Charlotte hercegnő volt az egyik koszorúslány, és bátyja, György herceg a hasonló feladatokat ellátó page boy,

vagyis az esküvői apród tisztségét tölthette be.

Sarolta hercegnő és György herceg Forrás: MTI/APpool/Steve Parsons

A két uralkodói dédunokának már volt gyakorlata: Harry herceg és Meghan Markle májusi esküvőjén is mindketten ugyanilyen minőségben vállaltak szerepet.