Többen meghaltak a franciaországi ítéletidőben

Vágólapra másolva!
Legalább két ember életét vesztette az egy napja tomboló viharokban Dél-Franciaországban: holttesteikre csütörtökre virradóra egy, a tenger által elsodort gépkocsiban találtak rá.
Vágólapra másolva!

A Var megyei prefektúra tájékoztatása szerint a feje tetejére állt autóra 15 méterre a parttól a homokban találtak rá Sainte-Maxime településnél. A utasok, egy férfi és egy nő holttestei a gépkocsiban voltak, személyazonosságuk és életkoruk egyelőre nem ismert. Azt sem közölték a hatóságok, hogy a vihar pontosan hol érte el az autót, mielőtt a tengerbe sodródott. Jean-Luc Videlaine prefektus azt közölte, hogy miután a heves esőzések miatt a Garonette folyó kilépett a medréből,

öt gépkocsit sodort magával a tenger felé.

"Biztos, hogy lesznek emberi veszteségek, de még nem tudjuk pontosan megmondani, hány" - mondta a prefektus. A megyében egész nap folyt a keresés az elsodort gépkocsik megtalálására, amelyben egy helikopteren kívül hajók, búvárok és mintegy 140 tűzoltó is részt vett.

A Garonnette folyó sebessége még csütörtökön is olyan erős volt, hogy a medréből kilépve fákat csavart ki és sodort magával. Vincent Morisse, Sainte-Maxime polgármestere elmondta: a településen jelentősek az anyagi károk, a víz több üzlethelyiséget elárasztott.

A megyében egész éjjel heves esések voltak csütörtökre virradóra: a tűzoltókat több mint kétszáz helyre riasztották,

16 embert kellett kimenteniük a vízzel elárasztott épületekből.