A Soros-Sargentini jelentést csak kampánytémának használja Brüsszel

SARGENTINI, Judith
Strasbourg, 2018. szeptember 12. Judith Sargentini holland zöldpárti képviselő (j) a nevét viselő Sargentini-jelentés megszavazását követően az Európai Parlament plenáris ülésén, Strasbourgban 2018. szeptember 12-én. A képviselők a magyar jogállamisági helyzetről szóló különjelentést 448 igen szavazattal, 197 ellenében, 48 tartózkodás mellett fogadták el. (MTI/EPA/Patrick Seeger)
Vágólapra másolva!
Nem véletlen a Soros-Sargentini jelentés időzítése, ugyanis annak tárgyalását kellőképpen el lehet húzni, így tökéletes arra, hogy a balliberálisok kampánytémaként felhasználják az EP-választásoknál. Furcsa, hogy nincs semmilyen előre meghatározott ütemterve az eljárásnak.
Vágólapra másolva!

Interjút adott az M1 csatornán Pócza István, a Századvég Alapítvány vezető kutatója csütörtök reggel.

Itt a szakértő a Soros-Sargentini jelentésről beszélt, szerinte nem várható gyors döntés a magyar jogállamiság kapcsán elindított uniós eljárásban.

Ennek szerinte egy oka van:

A Soros-Sargentini jelentés csak kampányfogás Forrás: MTI/EPA/Patrick Seeger

A kutató szerint nincs meghatározva pontos menetrend az ilyen esetekre, s azt sem rögzítették,

hogy mennyi idő alatt kell a szükséges tárgyalásokat lefolytatni.

Az egyetlen támpont jelenleg Lengyelország esete, amely tavaly november óta tart.

Ez egybecseng azzal, amit tegnap Kósa Lajos mondott, azaz, hogy a Soros-Sargentini jelentés egy politikai bosszú, mert Magyarország vette a bátorságot, hogy visszautasítsa a kötelező kvótát, és bebizonyította, hogy a határok védelmével meg lehet állítani a migrációs hullámot.