Íme a 16 hónapos kislány, aki már 25 kilót nyom

elhízott kislány, India, kövér gyerek, elhízás, túlsúly
Vágólapra másolva!
Egy ritka rendellenesség miatt ez az indiai kislány kétszer akkora, mint amennyinek a kora alapján kellene lennie – írja a Story Trender.
Vágólapra másolva!

Az indiai Chahat Kumar még csak 16 hónapos, de már 25 kilót nyom. A kislány nem bírja el saját súlyát, a földön csúszva közlekedik.

Chahat elhízásának oka

egy ritka genetikai rendellenesség, ami miatt a szervezete nem jelzi agyának azt, hogy jóllakott,

így a kislány folyamatosan éhes. Korábban naponta annyit evett, mint egy tízéves gyerek, de szülei azóta szigorú diétára fogták.

Orvosai megállapították, hogy Chahattal együtt összesen 51 ember él együtt ezzel a betegséggel a világon. Születésekor semmilyen jele nem volt a rendellenességnek, szülei sem elhízottak, súlya csak négy hónapos korában kezdett el vészesen gyarapodni.

Édesanyja, Reena szerint, mivel a kislány

csak alig 20 másodpercig tud talpon maradni,

nem tudnak vele menni sehova. Első gyerekük, egy kisfiú születésekor meghalt, most harmadik babájukat várják, de nagyon aggódnak miatta.

– mondta Suraj, a kislány apja.

A kislány már kilenc hónapos kora óta kórházról kórházra jár, de a szükséges hormonterápiát nem tudják számára biztosítani Indiában. Orvosai több cégnél is próbálják elérni azt, hogy Indiában is árulják a szükséges hormonokat, amelyek viszont nagyon drágák.