Homoszexuális-kvóta is lesz az új francia kormány megalakításánál

Vágólapra másolva!
A Les valeurs actuelles című konzervatív hetilap információi szerint arra is figyel Emmanuel Macron francia elnök új kormánya megalakításánál, hogy legyen homoszexuális politikus is a kormányában.
Vágólapra másolva!

A francia hetilap egyébként a Le canard enchainé nevű szatirikus újságra hivatkozik. Ebben nyilatkozik egy Macront jól ismerő politikus, persze név nélkül, hogy a francia elnök mi mindenre figyel a kormányalakításnál.

Mint az Origo is megírta, súlyos kormányválság van Franciaországban. Egymás után mondanak le a miniszterek, nyár végén lemondott a legnépszerűbb miniszter, Nicolas Hulot. A volt tévés, aki környezetvédelmi miniszter volt, lemondását azzal indokolta, hogy nem akar magának tovább hazudni. Néhány nappal később a második legnépszerűbb miniszter mondott le, a sportminiszternő, ő egyébként azért, mert kiderült róla, hogy adócsaló. És a múlt héten a szocialista politikus, Gérad Collomb belügyminiszter.

Ezután Macron miniszterelnöke, Edouard Philippe – nyilvánvalóan az elnök utasítására – bejelentette, hogy új kormányt alakít. Feltehetően távozik a szintén zavaros ügyekbe keverő kultuszminiszter, az egyik jelölt a baloldali, közel 30 évig híradós műsorvezetőnő, Claire Chazal.

A Le canard enchainé információ szerint Macron elnök nemcsak arra fog ügyelni, hogy megfelelő arányban legyenek nők és férfiak, fehérek és nem fehérek a kormányban, de arra is, hogy legyen homoszexuális kormánytag is.

A Les valeurs actuelles címében idézi a Macronhoz közel álló politikust: nem szabad megfeledkezni a homoszexuálisokról, a kormányátalakítást illetően. A hetilap a „kvóta” kifejezést is használja.