Soha nem látott migránshullám sújtja Spanyolországot

migration Horizontal
Migrants are rescued by members of the Aquarius rescue ship run by non-governmental organisations (NGO) "SOS Mediterranee" and "Medecins Sans Frontieres" (Doctors Without Borders) in the Mediterranean Sea, 30 nautic miles from the Libyan coast, on August 2, 2017. Italy on August 2, 2017 began enforcing a controversial code of conduct for charity boats rescuing migrants in the Mediterranean as new figures revealed a sharp drop in the numbers of people arriving from Libya. / AFP PHOTO / Angelos Tzortzinis
Vágólapra másolva!
A spanyol parti őrség (Salvamento Marítimo-SM) csak a hétvégén 1181 illegális migránst tartóztatott fel és vitt spanyol területre. Az afrikai származású migránsok összesen 30 bárkával és csónakkal érkeztek a mediterrán országba. Hála a baloldali és bevándorláspárti madridi kormánynak, az év elejétől hivatalosan 43 ezer, nem hivatalosan 50 ezer illegális bevándorló jöhetett be az országba.
Vágólapra másolva!

A parti őrség tájékoztatása szerint még nem volt példa arra, hogy két nap alatt majdnem 1200 migráns jöjjön az országba – közölte a Voice of Europe.

Az illegálisan érkező migránsok valamennyien embercsempészek szolgáltatásait vették igénybe.

A Pedro Sánchez vezette bevándorláspárti madridi kormány tulajdonképpen ösztönzi a migránsok bejövetelét.

Migránsok érkeznek hajón. A kép illusztráció Forrás: AFP/Angelos Tzortzinis

Ahogy az Origo azt megírta, a spanyol parlament szeptember elején elfogadott egy törvényt, amely

ingyenessé teszi az egészségügyi szolgáltatásokat az illegálisan, papírok nélkül érkezett migránsok számára.

Nemrég Manuela Carmena Castrillo, Madrid szélsőbaloldali főpolgármestere a Toledóban megrendezett Első Nemzetközi Migrációs Fórumon arról beszélt, hogy

Véleménye alapján a migráció egy rendkívül pozitív dolog, amit minden eszközzel támogatni kell, és szégyen, hogy egyesek be akarják zárni Európa kapuit, mikor azokat tágra kellene nyitni.

Azon migránsok kiutasítására, akiknek elutasították a menedékkérelmét, ráadásul nincs is politikai akarat, mivel a kisebbségi szocialista kormányt a parlamentből támogató már-már kommunista Podemos nevű szélsőséges párt a kiutasítás tilalmát szabta feltételül a jövő évi költségvetés elfogadásához.

Természetesen

a titokban Soros Györggyel találkozó Pedro Sánchez kormányfő sem akar kitoloncolást.

Hivatalos adatok alapján az idén nagyjából 43 ezer illegális migráns érkezett Spanyolországba, nem hivatalosan

a számuk elérheti az 50 ezret.

Szinte mind Marokkó irányából jönnek, és döntően fekete-afrikai származásúak.

A közeljövőben várhatóan ismét rengeteg migráns fog az országba érkezni, hiszen a madridi kormány megállapodott a német szövetségi kormánnyal a Spanyolországban regisztrált, majd a német határon feltartóztatott migránsok visszaküldéséről.