Lenácizzák azokat a német diákokat, akik a migrációt kritizálják

német iskola, bevándorló tanulók
Teacher Stephanie de Ram (2nd R) supports students in their efforts to learn German during a German lesson for refugee children in Aachen, Germany, 26 August 2015. The course prepares refugee children without prior knowledge of the German language for regular lessons at German schools. Photo: Henning Kaiser/dpa
Vágólapra másolva!
Sok diák már nem mer véleményt nyilvánítani Angela Merkel migrációs politikájáról, mert diáktársaik nácinak nevezik emiatt őket –írja a Voice of Europe az Epoch Times cikkére hivatkozva.
Vágólapra másolva!

Az Alternatíva Németországnak (AfD) bevándorlásellenes párthoz több bejelentés is érkezett azoktól a diákoktól, akiket

nácinak titulálnak amiatt, hogy nem értenek egyet Angela Merkel migrációs politikájával.

Ezért a párt egy új kezdeményezést indított Hamburgban az idei tanévben "Neutral School Initiative"néven, melynek célja a politikai befolyás elleni küzdelem, a hamburgi iskolák szabad és demokratikus diskurzusának erősítése.

–mondta Alexander Wolf, az AfD helyi szóvivője. Hozzátette: több diák is elmondta, hogy nem merik kritizálni Angela Merkel menekültpolitikáját, mert az osztálytársak emiatt nácinak titulálják őket.

Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Henning Kaiser

Az AfD arra is rámutatott, hogy sokszor a pedagógusok is megsértik a semleges iskolai környezetet.
„Problémás azoknak az embereknek az üzenetei is, akik tanároknak állítják be magukat, közben sértegetik a pártunkat vagy erőszakkal fenyegetőznek. Ez a magatartás szégyenletes, de közbe rámutat arra, hogy tevékenységünkkel kényelmetlen, de szükséges vitákat indítunk el" –tette hozzá a szóvivő.