Kegyetlenül megkínoztak és megerőszakoltak egy oknyomozó újságírót Bulgáriában

Rusze, 2018. október 7. A TVN bolgár regionális televízió által 2018. október 7-én közreadott, keltezetelen felvétel Viktorija Marinova bolgár oknyomozó újságíróról a bulgáriai Ruszében. A korrupciós ügyekben nyomozó harminc éves újságírónőt október 6-án holtan találták a román határon, a Duna partján fekvő Ruszében. A bűnjelek gyilkosságra, nemi erőszakra és kínzásra utalnak. (MTI/EPA/TVN)
Vágólapra másolva!
Brutális gyilkosság áldozata lett Viktorija Marinova bolgár oknyomozó újságíró – jelentette vasárnap a Terminal 3 című bolgár hírportál és az OCCRP újságíró szervezet. Egyelőre nem tudják, hogy Marinovát a munkája miatt ölték-e meg.
Vágólapra másolva!

A Terminal 3 jelentése szerint Marinovát a román határon, Ruszében gyilkolták meg, és halála előtt meg is kínozhatták.

Egyelőre nem tudni, hogy Marinova meggyilkolása összefüggésben áll-e a munkájával. A televíziós riporter

korrupciós ügyek után kutatott.

Legutóbb a GP-gate nevű ügy feltárásán dolgozott, melyben több újságíró annak járt utána, hogy építési vállalkozások és tanácsadó cégek hogyan verték át az adófizetőket több millió levával európai uniós támogatásokból. Az ügy a GP nevű vállalatcsoportról kapta a nevét, amelynek kulcsszerepe lehetett a korrupciós ügyekben.

Harlem Désir, az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) médiaszabadságért felelős képviselője a Twitteren megdöbbenésének adott hangot a „szörnyű gyilkosság” miatt. „Sürgősen teljes körű és alapos vizsgálatra van szükség. A felelősöket el kell számoltatni” – húzta alá a francia politikus.