Újabb megerőszakolt és meggyilkolt fiatal nő Svédországban

2018.10.07. 09:06

Megerőszakoltak, majd meggyilkoltak egy fiatal nőt Svédországban. Egy 18 éves fiatalt tartóztattak le a gyilkosság kapcsán. Az eset egy jellemzően migránsok lakta városban történt. A Ripostsavemysweden.com-ra hivatkozva azt írja, hogy már napi szinten húsz nemi erőszak van Svédországban.

A fiatal nő holttestét a Bromölla város melletti erdős területen találták meg. A város nincs messze a migránsproblémákkal küzdő Malmőtől. A rendőrség megerősítette, hogy gyilkosságról van szó, és hogy a lány a 90-es évek elején született. Az orvosszakértők megállapították, hogy az áldozatot a halála előtt megerőszakolták.

A nyomozás során letartóztattak egy 18 éves férfit, akiről a rendőrség semmilyen információt nem árul el, így azt sem, hogy a lány és a gyanúsított ismerte-e egymást. A svéd törvények szerint a jogerős bírósági ítéletig nem hozható nyilvánosságra a tettes származása. 

A megerőszakolt és meggyilkolt fiatal nőről a Twitteren egy barátja posztolt egy fotót, ami alá azt írta, hogy a barátját vasárnap éjjel meggyilkolták. Az édesanyja évek óta gyilkos kórral küzd, és most a legrosszabb rémálma vált valóra. Majd így zárta sorait: Nyugodj békében Helena.

A svéd bűnmegelőzési tanács közölte, hogy 2017-ben Svédországban 7230 nemi erőszak történt, azaz naponta húsz. Az elmúlt tíz évben pedig 34 százalékkal nőtt a szexuális támadások száma.