Csak józan emberekkel beszélek! - mondta Salvini a részeges Junckerről

accident Horizontal
Italy's Interior Minister Matteo Salvini (C) visits the Morandi motorway bridge site one day after a section collapsed in Genoa on August 15, 2018. Nearly 40 people died on August 14, 2018 when a giant motorway bridge collapsed in Genoa in northwestern Italy, with the death toll expected to mount further. / AFP PHOTO / Piero CRUCIATTI
Vágólapra másolva!
Keményen odaszólt az olasz belügyminiszter, Matteo Salvini az európai bizottság alkoholt köztudottan szerető elnökének, Jean-Claude Junckernek.
Vágólapra másolva!

- mondta Matteo Salvini az olasz televíziónak adott interjújában a közlemúlt kínos eseményére utalva, amikor az Európai bizottság elnökét, Jean-Claude Junckert tolószékbe kellett tenni, mert nem bírt már járni sem a részegségtől egy hivatalos eseményen, ahol vezető politikusokkal találkozott. Persze utólag azzal mentegették, hogy isiásza van. Mások meg azt mondták, hogy titokban állandóan gint csempész a tonikjába a hivatalos megbeszéléseken.

- tette hozzá Salvini.

Matteo Salvini Forrás: AFP/Piero Cruciatti

Juncker ugyanis nemrég kijelentette, hogy miután kezelték a súlyos görög helyzetet, most egy újabb válságban vagyunk, Olaszországgal.

Az olasz kormány egyébként arról döntött, hogy a 2019-es deficit célt változatlanul 2,4%-on tartja, de a 2020-as célkitűzést 2,4%-ról 2,2-re, majd 2021-ben 2%-ra viszi le.