Macron Franciaországában a migránsok csapdákat állítanak a rendőröknek, és gerillaharcot folytatnak ellenük

Vágólapra másolva!
A francia-svájci-német hármas határon lévő Mulhouse (ismertebb nevén: Mülhausen) városában egyre nagyobb a feszültség, az elmúlt hetekben több komolyabb összetűzés is volt a rendőrség és a fiatalokból álló migránsbandák között. A mostani hétvégén volt a legdurvább összecsapás, hiszen a bandák gerillacsoportokra jellemző taktikát alkalmaztak az egyenruhások ellen, csapdát állítottak fel, majd megtámadták rendvédelmi erőket.
Vágólapra másolva!

A helyi franciákat sokkolta az órákon át tartó összecsapás, mely során a migráns hátterű fiatalokból álló csoportok szemeteskukákat gyújtottak fel a Drouot-negyedben – ami gyakorlatilag no-go zónának számít –, majd autókat rongáltak és semmisítettek meg – írja a 888.hu francia forrásokra hivatkozva.

Az egyik helyi lakos este fél kilenc magasságában hívta fel a rendőröket, ugyanis a háza előtt kezdődött a zavargás.

Ekkor még nem is sejtette, hogy az csak a kezdet volt, és a pokol csak ezek után fog elszabadulni. A helyi sajtó beszámolója szerint, amikor

A rendőröket meglepetésként érte a fogadtatás, ezért azonnali helikopteres erősítést kértek.

A hatóságok ellen egy előre kitervelt támadást hajtottak végre, még a háztetőkön is volt pár bandatag, akik onnan támogatták kövek dobálásával a lent randalírozó társaikat.

– közölte a rendőrség.

A legmegdöbbentőbb azonban az, hogy

a támadó migránsok közül senkit sem vettek őrizetbe.

Macron Franciaországában egyre gyakoribbak az ilyesfajta erőszakos bűncselekmények, az egyik legsúlyosabb szinte napra két éve történt, mikor

fényes nappal, élve égettek el egy rendőrt Párizsban.