London lett Európa egyik legveszélyesebb városa

Késelés, London, gyilkosság, Hackney
Egy korábbi, április 5-i káselésnél helyszínelnek a londoni rendőrök. Akkor egy 20 éves fiatalembert szúrtak halálra a Hackney negyedben.
Vágólapra másolva!
Komolyan aggódik a brit rendőrség a késsel elkövetett támadások miatt. Az utcai videókamerákkal rögzített felvételek gyakran szerepelnek a szigetország újságjainak címlapjain, ezekről az Origo is rendszeresen beszámol.
Vágólapra másolva!

A The Sun már nyáron megírta, hogy London megelőzte New Yorkot a gyilkosságok számában, csak 2018 nyaráig 12%-os növekedést mutatott az emberölések száma. A márciusig tartó időszakban, tehát alig 3 hónap alatt pedig több mint 40 ezer késes támadást követtek el.

Sarah Amstrong esete is azt mutatja, hogy manapság bárki áldozatul eshet, bárkit érhet késes támadás, erőszak vagy utcai rablás, különösen ha valaki, mint Sarah, az esti órákban egyedül jár haza munkából.

A fiatal lány egész élete összeomlott egy pillanat alatt, amikor két fegyveres fiatalkorú megtámadta és arcon szúrta egy késsel.

Az áldozatok száma pedig csak egyre növekszik: minden 14. percben történik egy késes támadás az Egyesült Királyságban, az idei év elejétől 62 emberölés történt Londonban, ami éves szinten 20%-os növekedést jelent.

Egy késelésnél helyszínelnek a londoni rendőrök. Egy 20 éves fiatalembert szúrtak halálra a Hackney negyedben Forrás: Getty Images/Christopher Furlong

Súlyos problémát jelentenek Londonban a bandaháborúk is, leszámolások. A fővárosi rendőrség irányítója, Cressida Dick szerint meg kell duplázniuk a rendőrök számát ahhoz, hogy hatékonyan felvehessék a harcot az egyre növekvő bűnözéssel szemben, de még ez sem lesz elég. Az elmúlt 10 évben gengszterbandák uralják London utcáit, amelyeknek az egyre növekvő szegénység és az internetes közösségi hálók kiváló táptalajt adnak. A migráció pedig teljesen megváltoztatta London arculatát.

A korábbi családegyesítési programoknak és a migráció liberális felfogásának köszönhetően a Londonba áramló tömegek szinte már megoldhatatlan kihívás elé állították a londoni rendőröket.

Az Express napilap már 2016-ban arról írt, hogy minden 3. londoni migráns hátterű vagy migráns, és ez a szám csak növekedni fog, 10 év múlva már minden második londoni ebből a körből kerül ki.