Olasz egyetemen hergelnek Matteo Salvini ellen

Salvini
Vágólapra másolva!
A héten egy, a bolognai egyetemen tartott rendezvényen egy szélsőbaloldali, magát Autonóm Egyetemi Közösségnek tituláló szervezet helyezett ki plakátokat, melyen Matteo Salvini olasz belügyminiszter látható célkeresztben, azzal a felirattal, hogy "célozzatok" - olvasható a Voice of Europe honlapján az Il Giornale riportjára hivatkozva. 
Vágólapra másolva!

A társaság azzal indokolta "felhívását", hogy a belügyminiszter felsőbbrendűségi politikája miatt megemelkedett az ellenségeskedés és a rasszizmus az utóbbi hónapokban. Valóban, csak az utóbbi hónapokban, előtte valószínűleg minden rendben volt az anarchista csoport szerint. Az indoklásban folytatják a szokásos mantrával, miszerint a populista Salvini előmozdítja a gyűlölet, a kirekesztés és a fehér szuprematizmus politikáját. Ahogy a cikkben is olvasható,

ezek még nem vették észre, hogy a populisták azt teszik, ami az emberek számára népszerű.

Feltehetjük a kérdést, hogy vajon nem ez jelenti a klasszikus népképviseletet? Mi mást kellene tennie egy kormánynak, mint a választópolgárok szerinti elvárásnak megfelelni, és itt éppen most nem a néhány magyarországi szekta által erőltetett alapjövedelemre gondolunk, hanem a határok megvédésére, és ezzel a viszonylagos biztonság garantálására.

Virgilio Merola, Bologna polgármestere bár nem ért egyet Salvini politikájával, elítélte a plakátokat gyűlölködő jellegük miatt.

Forrás: --

Matteo Salvini olasz belügyminisztert folyamatosan kereszttűzben tartja a szélsőliberális európai és olasz sajtó, amiért lezárta az olasz kikötőket az embercsempészek, vagyis a civil szervezetek hajói előtt. Ez utóbbi, Salvini megölésére felhívó kampányuk biztosan az európai értékek, a tolerancia, az elfogadás, az emberi jogok és a demokrácia jegyében született.