Macron újabb óriási botránya: félmeztelen karibi bűnözővel pózolt

Horizontal
French president Emmanuel Macron hugs an inhabitant of Quartier Orleans, on September 29, 2018 on the French Caribbean island of Saint-Martin, during a trip in the French West Indies, one year after Hurricanes Irma and Maria damaged the Island. / AFP PHOTO / POOL / Eliot BLONDET
Vágólapra másolva!
A bukott szocialista miniszterből lett francia elnök, Emmanuel Macron Franciaország tengerentúli megyéibe (egykori gyarmati területek) látogatott, ahol botrányos körülmények között fényképezkedett a helyi szavazóival. Egyikük a középső ujját mutatta a fotósnak (ezáltal gyakorlatilag a franciáknak), a másikukat pedig azután ölelgette Macron, hogy bemutatkozáskor elmondta neki, hogy ő egy rabló, aki most szabadult a börtönből.
Vágólapra másolva!

Macron elnök a hétvégén meglátogatta a Franciaországhoz tartozó, karib-tengeri Kis-Antillák szigetcsoport részét képező Szent Márton (Saint-Martin) és Guadeloupe szigeteket – írja a világ egyik legtekintélyesebb lapja, a konzervatív Le Figaro.

Az ország tengerentúli területeit túlnyomó többségében egykori rabszolgák leszármazottai lakják, akiknek a felmenőit a franciák azért hurcolták oda Afrikából, hogy a cukorültetvényeken dolgozzanak.

Guadalupe és Saint-Martin Franciaország külterülete, az itt élők is francia választók. Mivel

Macron az Ötödik Köztársaság messze legnépszerűtlenebb elnöke, vélhetően a támogatásukért ment oda.

Szent Márton szigetén az elnök számos fotót készített az őt támogató fiatal férfiakkal, akik egyébként félmeztelenek voltak és nyilvánosan ölelgették a láthatóan felszabadult Macront.

Forrás: AFP/Eliot Blondet

A francia sajtót és közösségi oldalakat elárasztották az esetről készült fotók és videófelvételek, amik után óriási botrány tört ki.

Forrás: AFP/Eliot Blondet

Az egyik fotón az elnök két helyi fiatalemberrel ölelkezve pózol, akik közül

a félmeztelen, baloldalon lévő, be is mutat a középső ujjával.

A jobboldali, fehér felsőt viselő férfiról a Le Figaro kiderítette, hogy

büntetett előéletű, korábban rablásért ült börtönben.

Ezt egyébként Macron is tudta, a férfi elmondta neki.

A képet Marine Le Pen, a Nemzeti Tömörülés (volt Nemzeti Front) elnöke így kommentálta a Twitter-oldalán:

Macron a frissen szabadult rablóval beszélget Forrás: AFP/Eliot Blondet

Valerie Boyer, a konzervatív Republikánusok képviselője arra emlékeztetett, hogy korábban Macron Franciaországban durván leszidott egy fiatalt, aki viccesen Manunak szólította. „Nem szólíthatsz Manunak, elnök úrnak kell szólítanod” – mondta akkor. Most egy bűnözőtől ennél sokkal nagyobb bizalmaskodást is eltűrt az elnök.

Az elnök egyébként a szokásoktól eltérően nem vitte magával a látogatására feleségét, a nála 24 évvel idősebb, most 64 éves Brigitte-et.