Afgán migráns késelt meg három embert Németországban

migráns, késelés, Németország
Vágólapra másolva!
Konyhakéssel sebesített meg három embert egy afgán migráns egy német városban. Közülük két ember súlyosan, egy pedig életveszélyesen megsérült. Az emberek a boltokba menekültek az őrjöngő késes férfi elől.
Vágólapra másolva!

Késsel a kezében rohangált az utcákon egy 19 éves afgán migráns a Baden-Württemberg tartományban lévő Ravensburgban. A járókelők a közeli boltokba menekültek.

A támadó három embert megkéselt, két ember súlyos, egy ember pedig életveszélyes állapotban van.

Az áldozatok egyike egy 52 éves német férfi, aki épp a családjával ebédelt az egyik étteremben, amikor az afgán migráns kiabálva rájuk támadt. A családos férfi egy székkel próbálta távol tartani a támadót magától és a családjától, de a késelő így is megsebesítette őt a hátán és a karján - írja a Daily Mail.

A másik két áldozat egy 19 és egy 20 éves szíriai menedékkérő, őket egy belvárosi buszmegállóban érte a támadást, a német férfit ötven méterrel arrébb.

Az afgán támadót Daniel Rapp ravensburgi polgármester ártalmatlanította. Mint a dpa hírügynökségnek elmondta, véletlenül éppen a bűntény helyszínének közelében járt, amikor felfigyelt arra, hogy teljesen kétségbeesett emberek futnak felé. A polgármester azonnal a támadás helyszínére sietett.

- mondta Rapp. A polgármester felszólította a támadót, hogy tegye a földre a fegyvert, és ő engedelmeskedett. Közben a rendőrök is megérkeztek a helyszínre, és őrizetbe vették a migránst.

A rendőrség szerint a támadó egyedül volt, egyelőre nem tudni, miért támadt a járókelőkre.