Most a Soros-hajókat üzemeltető álcivileket védi Brüsszel

migration Horizontal
Mint kiderült, az Aquarius éveken át nemcsak migránsokat szállított Afrikából Olaszországba.
Vágólapra másolva!
Gál Kinga, fideszes EP-képviselő számolt be arról, hogy az EP Állampolgársági, Jogi, Bel- és Igazságügyi bizottsága (LIBE) most épp azokat a migránsmentő, Soros-hajókat üzemeltető álcivil szervezetek képviselőit hallgatta meg, amelyek már több ezer illegális bevándorlót hoztak be Európába, sokukkal szemben pedig eljárás is volt már folyamatban az embercsempészekkel való együttműködés miatt. A Magyar Hírlap beszámolójában megírta, hogy jól látszik, hogy hogyan tesz meg mindent az EP bevándorláspárti többsége azért, hogy minél több bevándorlót telepítsen be Európába.
Vágólapra másolva!

- mondta Gál Kinga fideszes EP-képviselő.

Gál Kinga Fotó: Marton Szilvia - Origo

A LIBE azoknak a Soros-hajóknak a képviselőit hallgatta meg most csütörtökön, amelyek már több ezer migránst taxiztattak be Európába.

A Fideszes EP-képviselő felháborodottan reagált a történtekre:

Ezen NGO-k a hatóságokat megkerülve vagy velük nem együttműködve gyakorlatilag az embercsempészektől veszik át a migránsokat a líbiai és a török partok közelében, és ezrével szállítják őket Európába ahelyett, hogy visszavinnék őket a sokkal közelebb eső észak-afrikai partokhoz."

Gál Kinga szerint azért is kifejezetten káros ez a tevékenység, mivel ezek az NGO-k gyakorlatilag fenntartják az embercsempészek "üzleti modelljét" hiszen mindaddig fognak migránsokat akár életveszélyes körülmények között szállítani, amíg van olyan mentőhajó amely a migránsokat átveszi és átszállítja Európába.

Az álcivilek Aquarius nevű hajója Forrás: AFP/Pau Barrena

"Köztudott, hogy már víz, élelem és mentőmellény nélküli zsúfolt gumicsónakokban szállítják tengerre az illegális bevándorlókat, arra számítva, hogy az NGO-mentőhajók rövid időn belül megtalálják és kimentik őket. Ezen hajók tevékenysége az egyik legfőbb akadályát jelenti az uniós tengeri határok hatékony megvédésének" - mondta a néppárti politikus.

Tegyük hozzá, hogy a LIBE tevékenységén nincs mit csodálkozni, mivel, ahogy arról már korábban beszámoltunk, a bizottság tagjainak közel fele rajta van az Open Society által kibocsátott és Soros megbízható szövetségeseit tartalmazó listán.

(Egészen pontosan 120 tagból 54 szerepel Soros lobbilistáján.) Így nem csoda, hogy továbbra is a migráció ösztönzése érdekében tevékenykedik a szervezet.