A rendőrség lezárta Sjaellandt, Dánia fő szigetét

Dánia, rendőri akció, hídlezárás, útlezárás, Zealand
Koppenhága, 2018. szeptember 28. Feltorlódott járművek sorakoznak Koppenhága közelében 2018. szeptember 28-án, miután a dán rendőrség elvágta a fővárosnak helyet adó Sjaelland szigetet az ország többi részétől, mert a hivatalos bejelentés szerint egy komoly rendőri akciót indítottak. Leállították a Svédországba és Németországba induló kompjáratokat is, valamint lezárták a Sjaelland és Fyn sziget közötti, és a Sjaellandot Svédországgal összekötő hidat is. A rendőrség egyelőre nem adott részletesebb magyarázatot az intézkedésre. (MTI/EPA/Nils Meilvang)
Vágólapra másolva!
A dán rendőrség elvágta pénteken a fővárosnak helyet adó Sjaelland szigetet az ország többi részétől, mert a hivatalos bejelentés szerint komoly rendőri akciót indítottak. Egy időre eállították a Svédországba és Németországba induló kompjáratokat is.
Vágólapra másolva!

Lezárták a Sjaelland és Fyn sziget közötti, valamint Sjaellandot Svédországgal összekötő hidat is. A

Feltorlódott járművek sorakoznak a dániai Zealandban 2018. szeptember 28-án. Forrás: MTI/EPA/RITZAU SCANPIX/Claus Bech

Az Aftonbladet című svéd napilap úgy tudja, hogy

egy svéd rendszámú autót keresnek emberrablás miatt.

Feltorlódott járművek sorakoznak Koppenhága közelében 2018. szeptember 28-án. Forrás: MTI/EPA/RITZAU SCANPIX/Nils Meilvang

A Daily Mail szerint egy Svédországban bejegyzett fekete Volvo V90-et keresnek, amiben hárman utaznak. A rendőrség arra kéri az embereket, hogy ha valaki látja az autót, értesítse a rendőrséget, de semmiképpen se közelítse meg azt, és a benne ülőkkel se próbálja felvenni a kapcsolatot.

Vélhetőleg az autó Zeland szigetén van,

bár a rendőrség nem mondta meg pontosan, hogy hol keresi, és azt sem, hogy mikor történt az emberrablás.

A Dr News szerint a keresett autót négy napja lopták el.

A koppenhágai központi pályaudvart rövid ideig lezárta, de újra megnyitották. A kétórás lezárás után helyreállt a forgalom a hidakon és a kompokon. A TV2 dán televízió szerint a Koppenhágától 40 kilométerre nyugatra fekvő Roskilde településnél láttak

helikopteres és kutyás kereső osztagokat.

A kutatásban katonák is részt vettek.

A rendőrségi akció Zelandon kedődött, de mostanra szinte az egész országra kiterjedt. Ezt a koppenhágai rendõrség is megerősítette.

"Megerősíthetjük, hogy szinte az egész országban nagyobb rendőri akciót hajtunk végre" - mondta Riad Tolba, a koppenhágai rendőrség szóvivője.