Vágólapra másolva!
Átadtak egy autópálya-szakaszt az észak-erdélyi A3-as autópályán Gyalu és Magyarnádas között, írja a Székelyhon. Ez a szakasz a kilenc éve átadott 52 kilométeres, Aranyosgyéres és Gyalu közötti autópályát hosszabbítja meg. A kilenc kilométeres szakasz átadóján elhangzott, hogy 2020-21-re valószínűleg autópályán lehet majd közlekedni Marosvásárhelytől egészen a borsi határátkelőhelyig.
Vágólapra másolva!

Pénteken vette át a romániai közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság (CNAIR) azt a Szamos fölötti hidat, amely összeköti a kilenc éve már megnyitott 52 kilométeres szakaszt egy tavaly novemberben átadott, de mindeddig használhatatlan szakasszal.

Narcis Neaga, a CNAIR vezérigazgatója úgy vélte, a legszebb romániai autópálya-szakaszra hajthatnak fel péntektől az autósok.

Az A3-as autópálya

Forrás: Székelyhon

A vezérigazgató azt is elárulta, hogy jövő héten hirdetik ki az észak-erdélyi autópálya magyar–román határhoz legközelebb eső Bors–Berettyószéplak szakaszának a befejezésére kiírt pályázat nyertesét.
A CNAIR vezetője hozzátette, hogy most átadott pályát északnyugatra meghosszabbító Magyarnádas–Nádasszentmihály szakasz megtervezésére és kivitelezésére októberben, a Nádaszszentmihály–Berettyószéplak szakasz megtervezésére és kivitelezésére pedig novemberben hirdetik meg a pályázatot a közbeszerzési rendszerben.
A vezérigazgató 2020-2021-re valószínűsítette, hogy Marosvásárhelytől egészen a borsi határátkelőig lehet majd autópályán közlekedni.