Steve Bannon részt vesz az európai parlamenti választási kampányban

2018.09.24. 16:58

Az amerikai republikánusok ikonja, Steve Bannon bejelentette, hogy novembertől az ideje 80 százalékát Európában fogja tölteni, annak érdekében, hogy támogatást nyújtson az európai parlamenti választási kampány során a bevándorlásellenes pártoknak Soros György kitartottjaival szemben.

Bannon, Donald Trump amerikai elnök volt főtanácsadója és vezető stratégája, a Breitbart című konzervatív lap egykori ügyvezetője hétvégén vett részt a Fratelli d'Italia - Alleanza Nazionale (FdI-AN), magyarul az Olasz Testvériség - Nemzeti Szövetség nevű bevándorlásellenes, jobboldali párt Rómában rendezett kongresszusán - írja az AFP nevű francia hírügynökség.

Steve BannonForrás: AFP/Mike Theiler

Az egyesült államokbeli jobboldal fenegyereke ismét kifejtette, hogy szerinte a kontinens azon pártja, amelyek elutasítják az illegális migrációt, össze kellene fogjanak.

Ahogy az Origo azt már megírta, Bannon júliusban bejelentette, hogy „The Movement" (A Mozgalom) név alatt non-profit alapítványt hoz létre, amely kampányüzenetek jobb megfogalmazásával, elemzésekkel, közvélemény-kutatások rendezésével és más innovatív módon segítené a 2019. májusi európai parlamenti választásokon induló, jobboldali, hazafias és bevándorlásellenes pártokat.

Bannon célként fogalmazta meg a Soros György által alapított és finanszírozott Nyílt Társadalom Alapítványokkal (Open Society Foundations) való szembeszállást.

Soros GyörgyForrás: --

A bevándorláspári spekuláns 1984-től napjainkig nagyjából 32 milliárd dollárt költött különböző liberális és migránspárti ügyek támogatására. A gigantikus összegeket általában álcivil szervezeteken keresztül juttatta célba.

Steve Bannon azt is elmondta a kongresszuson, hogy miután Trump elnök legyőzi a „kultúrmarxista" demokratákat a november 6-án rendezendő félidős választásokat, ő az ideje 80 százalékát Európában fogja tölteni és az EP-választásokra fog koncentrálni.

Az amerikai stratéga az elmúlt hónapokban találkozott az Alternatíva Németországért (AfD) Bundestag-beli frakcióvezetőjével, Alice Weidellel, majd ellátogatott Lille városába, a francia Nemzeti Gyűlés (régebbi nevén Nemzeti Front) kongresszusára, ahol Marine Le Pen pártelnökkel folytatott megbeszélést.

Aztán májusban eljött Budapestre, itt a Századvég és a XXI. Századi Intézet az Európa Jövője elnevezésű konferenciáján tartott előadást.

Budapesten kifejtette: a nyugati liberális elitnek az a problémája Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel, hogy harcba száll a határok védelméért, meg akarja őrizni Európa keresztény kultúráját, és ezek által világpolitikai szereplővé vált.

„A Mozgalom" nevű alapítványához már csatlakozott az Olasz Testvériség, a Matteo Salvini olasz belügyminiszter-féle Liga, és a belga Néppárt.

Nemsokára a Marine Le Pen-féle Nemzeti Gyűlés is társulhat.

Harald Vilimsky, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) főtitkára és egyben európai parlamenti képviselője viszont azt nyilatkozta, hogy pártja nem kíván csatlakozni „A Mozgalomhoz", mert kizárólag európai politikai tömörülésekkel akarnak szövetséget építeni, amerikaival vagy orosszal nem.