A migránsok miatt Európa legveszélyesebb városa lett Marseille

Illegális bevándorlók, illegális bevándorlás, migráns, migránsok, Franciaország
A man sits as migrants prepare their belongings at the start of the evacuation by police of their makeshift camp along the Canal de Saint-Martin at Quai de Valmy in Paris, on June 4, 2018. More than 500 migrants and refugees were evacuated on early June 4, 2018 from a makeshift camp that had been set up for several weeks along the Canal. / AFP PHOTO / LUCAS BARIOULET
Vágólapra másolva!
Az legújabb kutatások rámutattak, a dél francia Marseille Európa legveszélyesebb városa – írja a Voice of Europe a France 3 hírportált idézve.
Vágólapra másolva!

A tanulmány készítői többek között azt kutatták, hogyan ítélik meg a bűnözést, a közbiztonságot, félnek-e a támadásoktól, rablásoktól a helyiek. Az eredményekből kiderült, hogy két nagy francia város is szerepel a 10 legveszélyesebb európai város között. Amíg a multikultúrájáról elhíresült Marseille az első helyen áll a veszélyességi ranglistán, a korábban

a szerelem városának hívott francia főváros, Párizs a nyolcadik helyen szerepel.

A marseille-i, 18 évesnél fiatalabb lakosok 40 százaléka maghrebi gyökerű (ez Északnyugat-Afrikát jelenti), legalább egyik szülője bevándorló. Párizsban is drámai a helyzet, ahol szintén nagy számban élnek szubszaharai Afrikából érkezők.

Európa legveszélyesebb városai top 10 Forrás: Voice of Europe

A tanulmányban Marseille mögött két dél-olasz város is szerepel.

Második helyen végzett ugyanis Nápoly, harmadik helyen pedig Catane.

Mindkét város az olasz maffia befolyása alatt áll. Negyedik helyen szerepel az észak-olasz város is, Torino.

Forrás: AFP/Lucas Barioulet

Marseille a szervezett bűnözésről, zavargásokról és kábítószer-kereskedelemről ismert. Májusban a francia rendőrséget Kalasnyikovokkal támadta meg egy fegyveres banda a városban. Egy hónappal később a rendőrség lecsapott Marseille egyik legveszélyesebb kerületében, La Castellane-ban egy kábítószercsempész bandára. Az akcióban körülbelül 250 rendőrre volt szükség.