Megint hazugságon kapták Macront, most a munkanélküliek pénzét veszi el

Horizontal
French President Emmanuel Macron addresses a special congress gathering both houses of Parliament (National Assembly and Senate) at the congress hemicycle room in the Palace of Versailles, outside Paris, on July 9, 2018. Macron gathers French Parliament at the opulent Versailles Palace today for what has become an annual address on his plans for overhauling wide swathes of French society and institutions. / AFP PHOTO / ludovic MARIN
Vágólapra másolva!
A francia kormány három év alatt 1,3 milliárd eurót spórolna a szociális juttatásokon, így a nyugdíjasok után a munkanélküliek járadékát is csökkentené – írja a francia baloldali hetilap, a Marianne. 2017-es kampányában még pont az ellenkezőjét ígérte a bukott szocialista gazdasági miniszterből lett elnök, Emmanuel Macron.
Vágólapra másolva!

A munkanélküliség komoly probléma Franciaországban, a jelenlegi 9,2 %-os arány még az eurózóna magas átlagát (8,4%) is meghaladja. A francia elnök korábban azt ígérte, hogy 7 %-ra viszi le a munkanélküliek arányát, jelenleg még nem látni, hogy ezt milyen módon fogja véghez vinni.

Emmanuel Macron francia elnök Forrás: AFP/Ludovic Marin

Macron gazdasági reformtervei teljes kudarcot vallottak, a munkanélküliség továbbra is óriási, a növekedés egy év alatt a harmadára csökkent, a nyugdíjasok és a középosztály újabb és újabb megszorításokat kénytelenek elviselni. A fizetések vásárlóereje csökken, miközben Macron sorra vezeti be az új adókat.

Nem véletlen, hogy soha egyetlen elnök sem volt még ennyire népszerűtlen hivatali idejének ezen időszakában, mint Macron.