Sokan meghaltak a Fülöp-szigeteki földcsuszamlásban

Naga, 2018. szeptember 20. A mentőegységek tagjai hordágyra kötözött holttestet szállítanak el, miután egy heves esőzést követő földcsuszamlás közel harminc házat maga alá temetett a Fülöp-szigeteki Cebu tartományban, Naga város közelében 2018. szeptember 20-án. (MTI/EPA/Jay Rommel Labra)
Vágólapra másolva!
Egy hatalmas földcsuszamlás több tucat házat temetett maga alá, Cebu tartományban fekvő Naga városban. Sokan meghaltak, és még 64 embert keresnek a katasztrófa után – írja a U.S. News.
Vágólapra másolva!

A földcsuszamlás körülbelül 25-30 házat temetett maga alá Naga városában.

A U.S. News információi szerint eddig 21 ember halt meg katasztrófában, más lapok 12-15 halottról írnak. Néhány csapdába esett áldozatnak sikerült üzenetet küldeni mobiltelefonnal. A halottak között sok a nő és a gyerek.

A mentőegységek dolgoznak a Fülöp-szigeteki Cebu tartományban, Naga város közelében 2018. szeptember 20-án. Forrás: MTI/EPA/Jay Rommel Labra

Eddig hét, más információk szerint nyolc embert sikerült a mentőknek kimenteni.

A mentőegységek tagjai sebesültet visznek hordágyon. 2018. szeptember 20-án. Forrás: MTI/EPA/Jay Rommel Labra

Nimrod Parba helyi lakos elmesélte, hogy egyik rokona csütörtök délelőtt felhívta, és könyörgött, hogy mentsék meg őt. A hívás azonban megszakadt, és az óta már nem elérhető a szám.

Kristine Vanessa Chiong, Naga polgármestere azt nyilatkozta, hogy

legalább 64 embert keresnek még.

Azt mondta, reméli, hogy élve találják meg őket.

Forrás: MTI/EPA/Jay Rommel Labra

Szakemberek szerint az országot sújtó Typhoon Mangkhut tájfun miatti napok óta tartó heves esőzés okozhatta a katasztrófát.

A város lakosságát korábban evakuálták a tájfun miatt, de az emberek visszatértek otthonaikba, miután a vihar elcsendesedett.

Naga, 2018. szeptember 20. Forrás: MTI/EPA/Jay Rommel Labra

A város rendőrfőnöke, Roderick Gonzales megerősítette, hogy

csütörtökön több faluban is evakuálási parancsot adtak ki a vihar miatt, de arra nem számítottak, hogy földcsuszamlás történhet.