Benalla, a két lábon járó bomba

Vágólapra másolva!
Ahogy megírtuk, a Le Figaro értesülései szerint Macron elnök megfenyegette a Francia Szenátus elnökét, nyilvánvalóan azért, hogy megfelelően foglalkozzon szadista testőrparancsnoka szenátusi meghallgatásán kedvenc testőrével. Alexandre Benalla két éve vezeti Macron testőrségét, de a közpénzmilliókkal elhalmozott, marokkói származású férfiről kiderült, hogy szabadidejében rendőr-álruhában tüntetésekre jár tüntetőket verni. Ez a passziója. Most az is kiderült: az egyébként az ingatlanjairól hazudó szocialista politikusnő, Nicole Belloubet igazságügy-miniszter is fenyegető tanácsokat adott a francia szenátusnak Benalla holnapi meghallgatása előtt. 
Vágólapra másolva!

Már nemcsak Macron, hanem az igazságügy-miniszter, a szocialista politikusnő, Nicole Belloubet is Benalla védelmére kelt. Franciaországban közismert, hogy a politikusnő vagyonnyilatkozatában

elhallgatott 3 ingatlant, mintegy 330 000 euró értékben.

Egy későbbi korrekció során derült fény a toulouse-i politikusnő valódi vagyonára.

Most pedig a Szenátus vizsgálóbizottságnak ügyeibe szólt bele, amikor megállapította, hogy

Mintha ez nem lenne elég, Macron durva telefonhívása után, a parlamenti kapcsolatokért felelős Christophe Castaner, Macron egykori szocialista pártból dezertált szóvivője hangsúlyozta egy sajtókonferencián hogy

néhányan azt gondolják, maguk is kezdeményezhetik az elnök elleni bizalmatlansági eljárást, de ők jelentik a legnagyobb veszélyt a Köztársaságra.

Látjuk tehát, hogy a Macron-tábor bármit megtesz Benalláért a szenátorokkal szemben is, sőt, még fenyegetik is őket. De igazából miért csinálja ezt a hatalom? Pánikolnak? Ezt már az egyik francia konzervatív online újság, a Boulvard Voltaire kérdezi.

Jean-Luc Mélenchon, közismert szélsőbaloldali politikus szerint " nagyon félnek valamitől, de vajon mitől?"

Benalla két éve ismeri Macront, szerdán eskü alatt tesz vallomást, és ha lebukik,

5 év börtön és 75 000 euró pénzbüntetés jár neki.

Meghallgatása Macron számára különösen veszélyes lehet, leginkább akkor, ha van mit titkolniuk. Talán nem is kevés.

Macron elnök korábban elképesztő dolgokat cáfolt, olyasmiket, aminek az esetleges megléte példátlan botrány lehetne, bármelyik a két állítás tagadásából: az elnök azt mondta, hogy nem igaz, hogy nukleáris indítókulcsok voltak a testőrparancsnokánál, és nem igaz, hogy a férfi a szeretője.

Az RTL azt is nyilvánosságra hozta, hogy Benalla, ha esetleg tisztázza magát, visszamegy Marokkóba, és egy őrző-védő céget hoz létre. Nehéz elképzelni a BV szerint, hogy a francia elnök közvetlen közelében élő szadista testőrparancsnok ne keltené fel a marokkói szolgálatok figyelmét. Vagyis, még ott is nemzetbiztonsági kockázatot jelentene.