Gázrobbanások sorozata történt Bostontól északra

Dozens Of Gas Explosions Rock Massachusetts Towns GettyImageRank2
Tűzoltók Andoverben
Vágólapra másolva!
Gázrobbanások történtek az egyesült államokbeli Bostontól északra fekvő két településen helyi idő szerint csütörtök este, mert eltört a gázvezeték, több házban tűz keletkezett, a hatóságok mintegy 70 épületből kimenekítették az embereket. A balesetben egy 18 éves fiú életét vesztette, és többen megsérültek.
Vágólapra másolva!

Az esetről Massachusetts állam rendőrsége adott tájékoztatást a Twitter közösségi oldalon. A beszámoló szerint a tüzek Lawrence településen és a szomszédos Andover északi részén, valamint a közeli Merrimack-folyó partján lévő körzetekben keletkeztek.

Tűzoltók Andoverben Forrás: AFP/2018 Getty Images/Adam Glanzman

Lawrence polgármestere, Dan Rivera arra szólította fel az embereket, hogy hagyják el otthonaikat. A városnak ebben a részében kikapcsolták az áramszolgáltatást.

Lawrence kórházában 13 embert kellett ellátni füstmérgezés vagy sérülés miatt.

Egy válságos állapotban lévő sérültet átszállítottak egy bostoni kórházba, ahol már nem tudták megmenteni az életét.

A 18 éves fiú autójában tartózkodott, amikor a robbanás következtében ráomlott egy kémény.

Andoverben pedig legalább hárman sérültek meg, köztük egy tűzoltó.

A lángok miatt sűrű füst borítja a területet.

Tűzoltók küzdenek a lángok megfékezésével a Bostontól északra fekvő Lawrence-ben történt gázrobbanás helyszínén 2018. szeptember 13-án Forrás: MTI/EPA/CJ Gunther

Feltételezik, hogy a helyi gázvezeték sérült meg. Az előzetes vizsgálatok szerint túlnyomás feszíthette szét a Columbia Gas nevű gázszolgáltató szóban forgó gázvezetékét - közölte Michael Mansfield andoveri tűzoltóparancsnok.

A cég szakemberei fokozatosan csökkentik a nyomást a gázvezetékben, illetve elzárják a vezetéket egy nagyobb, mintegy néhány ezer méteres szakaszon

- derült ki hírügynökségi forrásokból. Az amerikai gázszolgáltatók gyakran kerültek bírálatok kereszttüzébe az elmúlt években, mert nem tartják megfelelően karban az egyre öregedő vezetékrendszert.